Extra voorstelling tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival

Geendadenimage001Utrecht – Op zaterdag 23 oktober is tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival een scène te zien van de voorstelling ‘De Laatste Dichters’ van het grensverleggende productiehuis MC. Het stuk is gebaseerd op de gelijknamige roman van schrijfster Christine Otten over The Last Poets, een legendarisch Afro-Amerikaans dichterscollectief uit New York. Tegenwoordig wordt het collectief beschouwd als grondleggers van spoken-word poëzie en peetvaders van de rap.

‘De Laatste Dichters’ ging eerder dit jaar in première tijdens het RIGHTABOUTNOW festival. Speciaal voor Geen Daden Maar Woorden Festival speelt de groep voor het eerste buiten het eigen theater een dynamische scène. Voorafgaand hieraan zijn schrijfster Christine Otten en muzikant Jan Klug te beluisteren met een unieke voorstelling waarin tekstfragmenten uit het boek De laatste dichters worden begeleidt door muziek.

Afterparty

Geen Daden Maar Woorden Festival tovert Theater Kikker om tot festivalterrein vol experimentele producties, beroemde auteurs, vernieuwende bands en kleinschalige film- en theaterproducties. De Foyer wordt omgetoverd tot jazzpodium, de Grote Zaal maakt het publiek -met een grote diversiteit aan voorstellingen- warm voor een swingende afterparty en zelfs op het toilet is het publiek niet veilig. Na twee succesvolle edities eerder dit jaar in de Verkadefabriek in Den Bosch en in de Rotterdamse Schouwburg wordt met spanning uitgekeken naar de Utrechtse première.

Landloper

De aftrap vindt plaats met de première van de film Landloper, die maker Sander Alt baseerde op het gelijknamige gedicht van Alexis de Roode. Er zijn voordrachten te beluisteren van onder andere Herman Brusselmans, Franca Treur, Adriaan van Dis en P.F. Thomése. Muziek is er van Lou Rhodes (ex-Lamb), Lotte van Dijck en Admiral’s Jazzics. Unieke producties die zich niet in een genre laten plaatsen zijn er van Gummbah, BUK, It Folds Into… en Eva Mouton en Ivo Victoria.

Trailer ‘De Laatste Dichters’: http://www.youtube.com/watch?v=gq1MQDn_uoA

Utrecht, Theater Kikker. Tickets € 13 / kortingspas € 11. Aanvang 19.30 uur (zalen open 19.00 uur).