Dichters dragen voor op bakfiets tijdens festival In Vervoering

Rondgereden worden op een bakfiets terwijl een dichter voor je voordraagt? Het kan op festival In Vervoering.
Rondgereden worden op een bakfiets terwijl een dichter voor je voordraagt? Het kan op festival In Vervoering.
Utrecht – Ook dit jaar vindt in Utrecht weer het festival ‘In Vervoering’ plaats. Het intiemste en mobielste festival van Nederland. Met mobiliteit in het achterhoofd heeft In Vervoering de betekenis van het woord podium een andere draai gegeven. Op een bakfiets de meest ontroerende gedichten voorgedragen krijgen door de dichter zelf? Met vrienden over het water dobberen terwijl een singer-songwriter de gevoelige snaar raakt? Met je rug in het gras liggen terwijl bandjes hun nieuwste muziek aan je voorschotelen vanuit een vouwwagen? Dit is wat In Vervoering voor je neerzet op zaterdag 7 en zondag 8 augustus in het centrum van Utrecht.

Dit jaar vindt het festival alleen in Utrecht plaats, waardoor er nieuwe locaties in de stad bijgekomen zijn. Op de zaterdag begint het festival in en rondom buslijn 2, die zijn normale route rijdt door het Museumkwartier. Bezoekers van het festival, maar ook gewone reizigers kunnen in- en uitstappen wanneer ze willen. In de bus krijgt de bezoeker singer-songwriters voorgeschoteld en kan men bij verschillende haltes poëzie of theater tot zich nemen. ’s Avonds staan er twee podia op het Ledig Erf en op de zondag kan men vanaf een kleedje in het park Lepelenburg het festival ervaren.

Ben je nog niet helemaal gewend aan de OV-chipkaart? Geen zorgen! Bij In Vervoering kan iedereen met een speciale strippenkaart de verfrissende drankjes afrekenen. Strippenkaarten worden binnenkort in de voorverkoop met korting aangeboden.

Meer weten over het festival? Kijk dan op de vernieuwde website in-vervoering.nl of houd Twitter (twitter.com/invervoering) in de gaten.