De avond van Vasalis

Utrecht – De Stichting Literaire Activiteiten Utrecht staat woensdag 8 juni geheel in het teken van een van de meest gelezen dichters van Nederland: M. Vasalis. Letterkundige Maaike Meijer spreekt over haar recent verschenen biografie, Ronald Ohlson spreekt over het zeldzame interview dat hij met Vasalis maakte en Denise Jannah zingt gedichten van Vasalis.

Dit voorjaar verscheen de langverwachte biografie van de dichter die haar privéleven grondig afschermde. Letterkundige Maaike Meijer wijdde zich zeven jaar aan het schrijven van Vasalis’ levensverhaal, waarvoor ze beschikking kreeg over documenten uit de nalatenschap van de auteur. Met een grote rijkdom aan niet eerder gepubliceerde fragmenten uit brieven, dagboeken, beschouwingen en gedichten geeft Maaike Meijer gestalte aan de sprankelende persoon die Margaretha Droogleever Fortuyn-Leenmans was en slaagt zij erin de bronnen van Vasalis’ poëzie en latere zwijgzaamheid bloot te leggen.

Jeroen van Kan spreekt met Maaijke Meijer over Vasalis en het schrijven van haar biografie. Met diverse andere optredens van dichters en gedichten van Vasalis gezongen door Denise Jannah.

Woensdag 8 juni, 20.00 uur, Theater RASA, € 9/ €7,50/ €5. Kaarten: online (www.slau.nl) of telefonisch/aan de kassa van RASA: 030-2316040 (woensdag tot en met vrijdag van 15.00 tot 18.00 uur)