De 38ste Nacht van de Poëzie gaat door

Utrecht – De Nacht is terug! Vorig jaar werd die overgeslagen vanwege de onoverzichtelijke corona-ontwikkelingen, maar dit jaar zal alsnog de 38ste editie van de illustere Nacht plaatsvinden. Voorlopig nog steeds in een aangepaste vorm, want groen licht om op 2 oktober alweer in een volle zaal te zitten is er op dit moment nog niet.

Tijdens deze ‘limited edition’ in de Grote Zaal van TivoliVredenburg presenteren Piet Piryns en Ester Naomi Perquin als vanouds optredens van de beste dichters van dit moment, afgewisseld met muzikale entr’actes. Het motto van dit jaar is geleverd door Vrouwkje Tuinman: ’s Nachts slaap ik zelden waar mijn bed staat. In die regel klinkt zowel een zoete herinnering aan een onbezorgd verleden door, als een hoopvolle wens voor een toekomst zonder afstand, mondkapjes en avondklok; de afsluiting van een periode waarin we veel te vaak waren overgeleverd aan ons eigen bed.

Line up

Voor de limited edition is een beperkt aantal kaarten beschikbaar, de anderhalvemetermaatregel wordt gehanteerd en het programma duurt van 19.30 uur tot 22.30 uur. Er zullen onder meer optredens zijn van Dichter des Vaderlands Lieke Marsman, Vrouwkje Tuinman, K. Michel, Lisette Ma Neza en Anne Vegter. De volledige line-up van dichters en muzikanten wordt gedurende de zomer bekend gemaakt.

Eventueel volle omvang

Wanneer er definitief groen licht komt dat we op 2 oktober onbeperkt publiek kunnen toelaten, dan wordt de limited edition een ware bevrijdingseditie en schaalt de organisatie de Nacht weer op tot zijn volle omvang. Daarover volgt nog informatie. Het kaartje voor de limited edition blijft ook voor de volledige Nacht geldig. Kaarten voor de limited edition kosten 25 euro, in plaats van de reguliere Nachtprijs van 38 euro. De Nachtbundel, met werk van optredende dichters, is bij de prijs inbegrepen.

De 38ste Nacht van de Poëzie (limited edition)
Zaterdag 2 oktober, 19:30 – 22:30 uur
TivoliVredenburg, Grote Zaal
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht
Kaarten: 25 euro
www.nachtvandepoezie.nl