Data International Literature Festival Utrecht 2021 zijn bekend

Utrecht – Deze nazomer komt het International Literature Festival Utrecht (ILFU) van 2 september tot en met 2 oktober terug op het podium van TivoliVredenburg in Utrecht én live thuis op je beeldscherm. Verwacht weer een vol programma met de beste schrijvers en makers uit binnen- en buitenland.

Het ILFU is hard aan het werk met alle voorbereidingen voor de Belle van Zuylenlezing, programma’s rond de Literaire Meester van 2021: Maya Angelou, het NK Poetry Slam, verschillende Book Talks, YALFU, en wie weet, als alles mee zit, zelfs weer een heuse Nacht van de Poëzie! In juni hoop het ILFU de eerste namen bekend te maken.

Thema: Why Fiction Matters

Het thema van het festival is dit jaar het belang van fictie. In een wereld van vluchtige journalistiek, fake news, meningen en tegenstellingen helpt literatuur je de werkelijkheid beter te begrijpen. In fictie is er de mogelijkheid om echt vrij te denken, voorbij de waan van de dag. Maya Angelou, ILFU’s literaire meester van dit jaar, zei dat literatuur in staat is om verborgen verhalen aan het licht te brengen.

Cursussen

Ook dit najaar zijn er weer schrijfcursussen te volgen aan de ILFU Academy. Volg bijvoorbeeld de populaire cursus ‘Poëzie schrijven’ met Ingmar Heytze en leer in acht avonden hoe je je dichtkunst naar een hoger niveau tilt.

Ook is er een nieuwe editie van de cursus ‘De kunst van het schrijven’ van Manon Uphoff en Iris van Vliet. Samen met hen verdiep je je in verhalen in alle vormen: niet alleen proza, maar ook film krijgt een prominente rol in deze cursus.

Zie www.ilfu.com