Crossing Border 2020 – volledig programma bekend

Schrijvers en musici, op het Crossing Border Festival, zoals Anna Savage. Foto: Ebru Yildiz

Den Haag – Het Crossing Border festival vindt van 3 tot en met 8 november plaats, online én live. Met een festivalavond in Theater aan het Spui en de Nieuwe Kerk en een livestream podium vanuit Crossing Border Headquarters, een afwisselend programma met literatuur, spoken word, dichters, paneldiscussies en veel muziek. Het online programma is gratis en kaartverkoop voor de live evenementen is vandaag gestart.

Vrijdag 6 november is een festivalavond met een volledig Nederlands programma.

In Theater aan het Spui en de Nieuwe Kerk met spoken word, literatuur, dichters en muziek. Met live optredens van onder andere Lamia Makaddam, Connie Palmen, Elten Kiene, Joost Oomen, Iduna Paalman, Broeder Dieleman, Nana Adjoa, Vrouwkje Tuinman en Robin Kester.

Claudia Durastanti en Fernanda Melchor zullen vanuit Rome en Mexico City videobellen voor een interview over hun spraakmakende debuutromans.

Zaterdag 7 november staat in het teken van auteurs en hun vertalers met The Chronicles en de uitreiking van de Europese Literatuurprijs met Ali Smith en David Diop (video interview).

Crossing Border online

Naast de live programma’s is er ook een grotendeels internationaal programma te volgen vanaf het livestream podium. Kijkers kunnen intunen voor live online interviews met onder meer Hoda Barakat, Robin Robertson, Michel Faber, Michael Christie, Julia Philips, Kawai Strong Washburn en Paul Mendez.

Ook zijn er exclusief opgenomen optredens van internationaal opkomende bands als Keeley Forsyth, Anna B Savage en Kassa Overall en een exclusief interview met Jehnny Beth en Johnny Hostile over hun erotische verhalenbundel C.A.L.M.: Crimes Against Love Memories.

Tickets en coronamaatregelen

De kaartverkoop van 6 november is begonnen. Gezien de recente ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus worden de tickets in twee fases verkocht. Mocht de avond onverhoopt niet door kunnen gaan, dan worden tickets gerestitueerd.

Over Crossing Border

Crossing Border is een jaarlijks internationaal literatuur- en muziekfestival dat in 1992 voor het eerst plaatsvond in Den Haag.

Het festival bracht twee schijnbaar onverenigbare kunstvormen literatuur en muziek samen; een unicum. Crossing Border pionierde ook op een ander vlak: de grens tussen artiest en publiek verdween – lezers, schrijvers en muzikanten raakten met elkaar in gesprek. Een vrijplaats voor woord en muziek.

Crossing Border Festival
3-8 November 2020
Online en op 6 & 7 november programma in Theater aan het Spui en de Nieuwe Kerk, Den Haag
Zie www.crossingborder.nl