CPNB start samenwerking met lezersplatform Hebban.nl

Amsterdam – Stichting CPNB en onlinelezersplatform Hebban.nl slaan de handen ineen. Doel is de Nederlander te inspireren meer te lezen. Dit wordt bereikt door samen te werken en elkaars activiteiten te versterken en te vergroten.

Voor de stichting CPNB past deze samenwerking perfect in de nieuwe strategie ‘De lezer centraal’, die zich richt op het aanwakkeren van de leescultuur in Nederland door lezers te inspireren en te helpen bij hun boekenkeuze. De samenwerking is op basis van gelijke inzet van middelen en kent een proefperiode van één jaar, maar beide partijen hebben de intentie uitgesproken langdurig partners te willen zijn.

Combinatie

De stichting CPNB heeft als doel mensen meer boeken te laten lezen. Door lezers te inspireren, worden zij gestimuleerd naar boekwinkel en bibliotheek te gaan. Een effectieve en efficiënte manier om dat te doen is het creëren van een groot online lezersplatform. Het is echter zonde om tijd en geld te steken in een nieuw initiatief als dat al bestaat, vinden de partners.

Met ruim een half miljoen bezoekers per maand en meer dan 180.000 geregistreerde lezers is Hebban.nl de grootste en actiefste lezerscommunity van Nederland. Op Hebban.nl vinden lezers boekennieuws, -tips, -recensies en -inspiratie, maar ook de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan dankzij de vele leesclubs. Er worden al veel lezers bereikt door Hebban.nl, maar door deze samenwerking met de CPNB is de verwachting het bereik flink te vergroten.

Concrete afspraken

Binnen de bestaande leesbevorderende campagnes zoals de Boekenweek, Kinderboekenweek, De Nationale Voorleesdagen en Nederland Leest gaat de CPNB samen met Hebban.nl extra acties en content maken.

Ook komen er speciale leesclubs bij de thema’s van de campagnes. Daarmee is bij Nederland Leest dit jaar al met succes geëxperimenteerd. De CPNB zal Hebban.nl versterken en helpen het bereik te vergroten door voortdurend naar het lezersplatform te verwijzen en het platform te verrijken met content.

In verband met deze samenwerking zal op zeer korte termijn de huidige aankoopknop van Hebban.nl worden verwijderd, Hebban.nl wordt helemaal een inspiratieplatform.

Experimenteren

De CPNB en Hebban.nl willen komend jaar gebruiken om van elkaar te leren en te experimenteren om uiteindelijk zo effectief mogelijk verder te gaan met het gezamenlijke doel: mensen inspireren meer boeken te gaan lezen.