Bruna Uitgevers beleeft beste boekenjaar ooit

Utrecht  – Met verkoopknallers van onder anderen Stieg Larsson, Carlos Ruiz Zafón en David Baldacci gaat het jaar 2009 de geschiedenis in als het beste boekenjaar ooit voor A.W. Bruna Uitgevers. Maar liefst 370 noteringen verdeeld over 26 A.W. Bruna-titels stonden in 2009 in De Bestseller 60, de lijst van bestverkochte boeken in Nederland, samengesteld door de stichting cpnb. Waaronder natuurlijk de Millennium-trilogie van Stieg Larsson.

“Natuurlijk was 2009 een topjaar door het enorme succes van Stieg Larsson. We verkochten meer dan een miljoen exemplaren en de drie titels domineren sinds de zomer de Bestseller 60”, zegt Joop Boezeman, directeur van A.W. Bruna Uitgevers.

“Maar het succes zit breder”, zegt Boezeman. Carlos Ruiz Zafón, John Grisham, David Baldacci, Suzanne Vermeer, Berthold Gunster en Charles Lewinsky zijn een aantal grote namen die voor hoge verkoopcijfers hebben gezorgd in 2009. “We verkochten 1 miljoen meer boeken in 2009 t.o.v. 2008. In totaal behaalden 44 titels een verkochte oplage van meer dan 10.000 exemplaren.”

Vooruitzicht 2010

A.W. Bruna heeft hoge verwachtingen van 2010. De Larsson-epidemie is nog lang niet voorbij, er verschijnen bovendien nog twee boekverfilmingen van Stieg Larsson. De paperbackedities van Zafón zullen vanaf de boekenweek weer volop in de belangstelling staan. John Grisham komt in 2010 met twee nieuwe boeken, evenals David Baldacci, Suzanne Vermeer, Ilja Gort, Annemarie Postma en Berthold Gunster.

Drie auteurs die eerder een overstap maakten naar A.W. Bruna komen in 2010 met hun nieuwe boek: Alex van Galen, Andy McNab en Almudena Grandes. In maart verschijnt de eerste roman van het nieuwe fictie-imprint Orlando: Een lang weekend van Joyce Maynard, waar de inkopers van de Nederlandse boekhandels boven verwachting positief op hebben gereageerd. Orlando maakt een vliegende start!

Daarnaast verschijnt in de zomer van 2010 een nieuwe, vuistdikke thriller van Frank Schätzing. De Zweedse thrillerauteur Jens Lapidus komt alweer met een tweede deel in de Stockholm-trilogie, vlak voor de Maand van het Spannende Boek. Daarnaast heeft A.W. Bruna hoge verwachtingen van het eerste deel in een bijzonder spannende nieuwe trilogie van Danielle Trussoni, Het uur van de engelen.