Boekenweek 2020: Rebellen en dwarsdenkers

Utrecht – De 85ste editie van de Boekenweek vindt plaats van zaterdag 7 tot en met zondag 15 maart en heeft Rebellen en dwarsdenkers als thema.

Voor de Boekenweek 2020 schreef Annejet van der Zijl het Boekenweekgeschenk Leon & Juliette, dat tijdens de Boekenweek bij besteding van ten minste 15 euro aan Nederlandstalige boeken door de boekhandel cadeau wordt gedaan. Het Boekenweekgeschenk is voor het derde jaar op rij vertaald in het Fries.

Annejet van der Zijl: “Ik ben heel blij dat ik het Boekenweekgeschenk 2020 mag schrijven. Net toen dit ter sprake kwam, was ik me aan het verdiepen in een Amerikaans-Nederlandse liefdesgeschiedenis in tijden van onderdrukking en slavernij, de negentiende eeuw dus. Ik ben er inmiddels voor naar Amerika geweest en het is inderdaad een uitzonderlijk verhaal dat me bij uitstek geschikt lijkt voor het brede en hopelijk ook nieuwe publiek dat ik met dit geschenk wil bereiken.”

Boekenweekessay

Het Boekenweekessay is geschreven door Özcan Akyol en heeft de titel Generaal zonder leger. Tijdens de Boekenweek is het voor 3,75 euro verkrijgbaar in de boekwinkel. Ook dit jaar wordt rond de start van de Boekenweek een speciaal Boekenweekgedicht onthuld in Dagblad Trouw.

Gratis reizen met Boekenweekgeschenk

Op 15 maart, de laatste zondag van de Boekenweek, kunnen reizigers dankzij hoofdsponsor NS traditiegetrouw op het vertoon van het Boekenweekgeschenk gratis met de trein reizen.

Zie voor het volledig overzicht, https://www.boekenweek.nl