Audiodagboeken Harry Mulisch ontdekt

Foto aangeleverd door Harry Mulisch Huis.

Amsterdam – In de nalatenschap van Harry Mulisch, die vandaag op 29 juli 93 zou zijn geworden, zijn audiocassettes aangetroffen met daarop niet eerder gepubliceerd materiaal. De nalatenschap, aangekocht door het Literatuurmuseum, bevindt zich in het Harry Mulisch Huis aan de Leidsekade in Amsterdam, waar de schrijver woonde en werkte.

De audiodagboeken bevatten onder andere vooronderzoek voor De ontdekking van de hemel, opnames van Mulisch op vakantie en zelfs een compleet dagboek uit het jaar 1982, toen Mulisch aan De aanslag werkte.

Mulisch-tapes

Op zijn tiende sterfdag, 30 oktober aanstaande, verschijnt de eerste aflevering van De Mulisch-tapes, waarin drie jonge podcastmakers aan de hand van dat materiaal op zoek gaan naar de waarde van Mulisch anno nu. Daan Doesborgh, Johan Kuiper en Stefanie Liebreks spreken met een breed scala aan gasten – over Mulisch, maar ook over het schrijfproces in het algemeen, en over de waarde van literaire nalatenschappen als die van Mulisch. De podcast gaat in première op het jaarlijkse Harry Mulisch Festival.

De Mulisch-tapes wordt mede mogelijk gemaakt door het Literatuurmuseum, Uitgeverij De Bezige Bij, de SLAA en Athenaeum Boekhandels.

Kijk voor meer informatie op www.harrymulischhuis.nl