A.W. Bruna houdt sponsorwandeling met Booksteps

CLIP_IMAGE002Wijk bij Duurstede – A.W. Bruna Uitgevers houdt samen met Booksteps en wandelsportbond SGWB op zaterdag 6 maart een sponsorwandeltocht in Wijk bij Duurstede. Booksteps zet al meer dan drie jaar actief leer- en leesbibliotheken in vluchtelingenkampen op in Noord-Uganda, om zo het lezen en studeren toegankelijker te maken voor kinderen in dit gebied.

Sinds twee jaar ondersteunt A.W. Bruna Uitgevers Booksteps. In augustus 2009 vond de feestelijke opening plaats van de eerste bibliotheek in Pagak, in Noord-Uganda, mede gerealiseerd met sponsorgeld van A.W. Bruna. Een locatie voor een tweede bibliotheek is inmiddels gevonden en om deze op te zetten is € 45.000,- nodig.

A.W. Bruna uitgevers heeft al een donatie gedaan voor deze tweede locatie, maar wil het initiatief nemen om collega’s uit de boekenbranche te bewegen het benodigde bedrag bij elkaar te wandelen. Ook Uitgeverij Unieboek/Het Spectrum is inmiddels bij de sponsorloop betrokken. De opbrengst van de sponsorloop wordt verdubbeld door de stichting Impulsis. De wandeltocht bestaat uit drie afstanden, zodat het voor jong en oud mogelijk is om mee te lopen.

Auteurs

Ook auteurs van de uitgeverij ondersteunen het goede doel. Advocaat en auteur Geert-Jan Knoops heeft zich met de leden van Miles4Justice aangemeld voor de sponsorloop. Daarnaast wandelen onder anderen actrice/auteur Marian Mudder en Machteld Stilting mee. Daarnaast hebben Uitgeverij Unieboek en de wandelsite On Track hebben zich aangesloten bij de sponsorloop. Kinderboekenschrijfster Tosca Menten zal op deze dag aanwezig om het voor de aanwezige kinderen ook tot een feestelijke dag te maken.

Wandeltocht

De wandeling gaat door het pittoreske stadje Wijk bij Duurstede, langs kastelen, molens, rivieren, weilanden, boomgaarden en sluizen. De startplaats is het Revius Lyceum aan de Middelweg Oost 2 in Wijk bij Duurstede. De afstanden zijn: 15 kilometer (van 9.30 tot 10.00 uur), 10 kilometer (van 10.00 tot 10.30 uur) en 5 kilometer (van 10.30 tot 11.00 uur). De dag wordt om 14.00 uur afgesloten waarbij op feestelijke wijze het bedrag bekend gemaakt wordt. Inschrijven kan via www.booksteps.nl