Leestip: Heleen van Royen – De Mannentester

Scannen0003‘Je jurk is echt mooi’. Zijn handen gaan over mijn achterste, de zachte stof glijdt soepel mee. ‘Vind je dit lekker?’ Hij stroopt de rok op, ik voel zijn vingers tussen mijn benen. Dit gaat te snel, ik heb niet genoeg tijd gehad om me voor te bereiden, ik heb nog geen opnameapparatuur geïnstalleerd, niks.

In het boek ‘De Mannentester’ laat de 27-jarige femme fatale Victoria zich inhuren door vrouwen om hun geliefde op de proef te stellen. Daartoe reist ze de hele wereld af, waarbij ze voor elke slachtoffer een speciale ‘verrassing’ in petto heeft, steeds buiten medeweten van de opdrachtgever om. Iedereen zal begrijpen waarom ik deed wat ik heb gedaan en iedereen zal vanaf dat moment een goed leven kunnen leiden, mits hij mijn regels accepteert. De vrijgevochten vrouw doet daarmee in feite niets onder voor een fundamentalist. Toch blijkt ook de ijzige Victoria, geheel onverwacht, niet ongevoelig te zijn voor een man.

Zoals het een Van Royen betaamt is het boek humorvol en vlot geschreven. Een boek vol seks, en vol moraal, met interessante dilemma’s, en een verrassende wending -met misschien een klein beetje vergeving.

____

Heleen van Royen, ‘De Mannentester’, FMB Uitgevers, 303p, ISBN: 9-789049951177. Prijs: 19,95 euro. Zie ook www.heleenvanroyen.nl