Cabaretière Anke Laterveer schrijft roman over misbruik

0843laterveerlefbekcvrrgb_orig

Amsterdam – Op 6 september verschijnt Lefbek, de roman van Anke Laterveer. Tijdens de feestelijke boekpresentatie in het Paleis van de Weemoed in Amsterdam wordt het eerste exemplaar om 20.00 uur uitgereikt aan Saskia Noort. Zij vertelde, naar aanleiding van Ankes campagne #zeghet, bij Pauw openhartig haar verhaal over seksueel misbruik.

In Lefbek vertelt een sprankelende en luchtige vertelstem het harde en toch grappige, cynische en soms verdrietige verhaal van Lise.

Lefbek gaat over de sociaal onhandige Lise, die normaal wil zijn maar allesbehalve normaal is. Van haar doorgeslagen linkse ouders en haar eerste, allerbeste vriend – die niet bepaald het beste met haar voor blijkt te hebben – tot haar laatste geliefde met wie ze te veel gemeen heeft: Lise lijkt gedoemd om steeds de plank mis te slaan en tegen de randen van het normale op te botsen.

‘Het is mooi. Het is hard. Het is vrolijk. Het is rauw. Het is lief. Het is grappig. Het doet pijn. Het is somber. Het is opbeurend. Het is een bijzonder boek.’ – Ronald Giphart

‘Anke Laterveer weet wat van het leven. En ze kan wat met taal.In Lefbek laat ze haar zogenaamd onschuldige, vlotte vertelstem los op het leven van haar alter ego Lise.’ – Erik van Muiswinkel

Zie www.pepperbooks.nl.