Bericht uit Bloemrijk, ode aan W.J. Maryson

Bericht uit BloemrijkUtrecht – Op zaterdag 16 juli verschijnt bij Parelz het boek Bericht uit Bloemrijk, een ode aan W.J. Maryson. Deze bundel wordt gepresenteerd tijdens het Fantastyval op het landgoed Wouwse Plantage bij Roosendaal. In deze bundel staan verhalen van 12 auteurs en een nog ongepubliceerd verhaal van W.J. Maryson.

“Ik woon in Bloemrijk, het fraaiste land van de wereld Literaturica, met majestueuze vergezichten, weerbarstige bergketens, diepe, donkere dalen en kusten van ongekende schoonheid. De kans dat ik emigreer is klein.”

Op 10 maart 2011 overleed plotseling Wim Stolk, in de wereld van de verbeeldingsliteratuur bekend onder zijn pseudoniem W.J. Maryson. Alle auteurs in deze bundel hebben de band die zij met hem hadden in hun verhalen verwerkt, met als gemeenschappelijk uitgangspunt diezelfde fascinatie voor het Bloemrijk van de Taal.

Auteurs

De dertien auteurs zijn onder meer Peter Schaap, Jan J.B. Kuipers, Tais Teng en Mark J. Ruyffelaert: vrienden en vakgenoten sinds jaar en dag. Ook zijn uitgever Jürgen Snoeren levert een bijdrage. Daarnaast schreven voor hem Paul Evanby, Thirza Meta, Tisa Pescar, Sophie Lucas, Leo Elsinger, Samantha Kraak en Chris Hantzen: nieuwe vakgenoten en talenten die hij stimuleerde en inspireerde. En natuurlijk staat er een tot op heden ongepubliceerd verhaal van W.J. Maryson zelf in. De verhalen in dit boek zijn op dit moment niet los te bestellen via de Parelz-website. De omslag is gebaseerd op een kunstwerk dat is gemaakt door Wims oudste dochter Marie.

Bericht uit Bloemrijk is verkrijgbaar vanaf zaterdag 16 juli op het Fantastyval en op www.parelz.eu en kost 19,50 euro inclusief verzending binnen de Benelux. Daarnaast is het verkrijgbaar bij de betere boekhandels. Het boek telt 330 pagina’s. ISBN: 9789491074004