Wad Poëzieprijs

wadDelft – World Art Delft (WAD) vindt het initiatief van Poetry International om in Nederland en Vlaanderen Gedichtendag te organiseren zo positief, dat zij nu voor de vierde keer haar eigen project over poëzie en beeldende kunst presenteert, met een tentoonstelling, een poëzieavond en -wedstrijd.

De tentoonstelling bestaat uit oorspronkelijke kunstwerken van internationaal beeldende kunstenaars, geïnspireerd op het gedicht ‘Terug naar Ithaca’ van Konstantinos Kaváfis. Verder vindt op de laatste zaterdag in januari 2011 de ‘Avond van de Poëzie’ plaats met voordrachten en optredens van onder meer Henk van der Waal (genomineerde VSB Poëzieprijs 2010), Arjen Duinker, Yvonne Né, Win Boesrie, Mohamed Abuleil, Jim en Dick Keulemans, Sieger Baljon, Krijn Peter Hesselink en het Andriessen Trio.

Poëzieprijs

Voor het tweede jaar is het voor poëzievrienden mogelijk mee te dingen naar de Wad Poëzieprijs. Het thema is vrij en de schrijfwedstrijd staat open voor twee categorieën:


1. deelnemers die vanaf  november 2010 18 jaar of ouder zijn;

2. leerlingen van basis-,  voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs die tot 29 januari 2011 jonger dan  18 jaar zijn.

De gedichten moeten oorspronkelijk en ongepubliceerd zijn en niet eerder zijn bekroond in soortgelijke wedstrijden. Deelnemers mogen maximaal twee gedichten opsturen op A4-formaat en elk niet langer dan 30 regels.

Er worden in elke categorie drie genomineerden geselecteerd. Tijdens de ‘Avond van de Poëzie’ op zaterdag 29 januari 2011 zal de uiteindelijke winnaar van elke categorie (18- en 18+) bekend worden gemaakt bij World Art Delft. De winnende gedichten zullen door de winnaar voorgedragen worden tijdens de Avond.
Prijzen
Beide winnaars ontvangen een unieke bronzen WAD-penning plus een e-reader (inclusief een tegoedbon om boeken en gedichten te kunnen downloaden).

De jury bestaat uit Trude Gerritsma (eigenaar boekhandel De Omslag Delft), Jan Bartels (directeur Theater De Veste te Delft) en Arjen Duinker (dichter en winnaar van de VSB Poëzieprijs 2005).

Deelnemers sturen het gedicht uiterlijk 8 januari 2011 digitaal op naar: james@worldartdelft.nl. Vermeld bij de inzending de eigen naam plus voornaam, m/v of j/m, geboortedatum, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Voor het reglement, kijk op http://www.worldartdelft.nl. Door inzending verkrijgt World Art Delft automatisch het recht op een eventuele eenmalige publicatie van de winnende gedichten op haar website.