Vierde editie Grote Lowlands Schrijfwedstrijd van start

Utrecht – Getalenteerde schrijvers en ander literair gespuis opgelet! De aankomende weken duiken Lowlands, uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en nrc.next samen de literaire diepte in op zoek naar de nieuwe Ellen Deckwitz, Niña Weijers of Herman Koch. Eerdere jaren was de wedstrijd met honderden inzendingen een groot succes. Afgelopen jaar ging auteur Erik Winter er met de prijzen en eer vandoor.

Je verhaal wordt gepubliceerd in de nrc.next. Ook krijg je een persoonlijke afspraak met een redacteur van Nijgh & Van Ditmar, waarin je schrijfambities onder de loep worden genomen en je voorzien wordt van tips en tricks. Daarnaast neem je deel aan een masterclass van de Querido-academie.

Als kers op de taart mag je je verhaal voorlezen tijdens het literatuurprogramma van Lowlands. Hier deel je het podium met de andere woordkunstenaars uit het literair programma.

Spelregels

– Schrijf een verhaal in de Nederlandse taal tussen de 1200 en 1700 woorden.
– Laat je prozatalent de vrije loop; songteksten, essays, kinderboeken, strips en poëzie won’t do the job.
– De inzending is niet eerder gepubliceerd als zelfstandige uitgave (in bundel, tijdschrift of als e-book), met  uitzondering van publicatie op een eigen weblog.
– Zend maar één verhaal in, meer heeft geen zin.

Alle informatie kun je nog eens nalezen op www.lowlands.nl/schrijfwedstrijd

Mail jouw verhaal vóór 1 juli 2016 naar schrijfwedstrijd@lowlands.nl.