Verhalenwedstrijd in Zeist

Zeist – Literair Zeist houdt in samenwerking met Bibliotheek Idea Zeist en Vereniging Taalpodium de LiteratuurPrijs Zeist 2016. Na de gedichtenwedstrijden in 2010 en 2014 en de verhalenwedstrijd in 2012 is er dit jaar weer een open verhalenwedstrijd. De winnaar verdient 300 euro.

Aan de verhalenwedstrijd voor de LiteratuurPrijs Zeist 2016 is geen ‘thema’ verbonden. Zet je mooiste verhaal op papier en stuur dat – volgens het reglement – naar het wedstrijdsecretariaat: Literair Zeist – LiteratuurPrijs Zeist 2016, t.a.v. Jantsje de Boer, Markt 1, 3701 JZ Zeist.

Iedere deelnemer mag slechts één, niet eerder elders – ook niet op internet – gepubliceerd, verhaal insturen. De verhalen moeten in het Nederlands zijn geschreven. Lengte van het verhaal: maximaal 1000 woorden (inclusief de titel). De inzendtermijn sluit 1 augustus 2016.

De jury

De jury wordt gevormd door Paulien de Bruijn (neerlandica), Jeannette Kramp/Saskia de Waal (Boekhandel De Nieuwe Boekerij) en Fred Penninga (schrijver/dichter en adviseur Literair Zeist).

Bundel

Tijdens een feestelijke avond – op vrijdag 18 november 2016 – met voordrachten en muziek zullen de prijzen worden uitgereikt. Dit vindt plaats in gebouw De Klin- ker (muziekschool / bibliotheek) in Zeist. In totaal zullen 20 verhalen in een fraaie bundel worden gepubliceerd. De drie prijswinnende verhalen, zes verhalen met een eervolle vermelding (totaal negen genomineerden!) én elf geselecteerde verhalen. De bundel wordt tijdens de avond gepresenteerd.

Kijk voor het volledige reglement, de juiste wijze van inzenden en andere informatie op de websites: www.literairzeist.nlwww.ideacultuur.nlwww.taalpodium.nl