Schrijfresidentie in Parijs

Brussel – deBuren verzorgt in 2016 voor de vijfde keer een schrijfresidentie in Parijs. Twee weken lang krijgen jonge makers tot 30 jaar de kans om de grootstad te ontdekken, aan nieuw materiaal te werken en in gesprek te gaan met gerenommeerde schrijvers, sleutelfiguren uit het literaire veld en interessante politici. Dit jaar verwelkomen we onder meer Vlaams minister van cultuur Sven Gatz.

Al vier keer ging deBuren met een groep jonge schrijvers, journalisten en kunstenaars in residentie in Parijs. Ze spraken er met onder meer Geert Bourgeois, David Van Reybrouck, Margot Dijkstra en Adriaan van Dis. Tijdens hun verblijf schreven de deelnemers artikelen, reportages, korte verhalen en gedichten die gepubliceerd werden in onder meer De Morgen, Knack, NRC, Das Magazin, Het Liegend Konijn, DW B, op hard//hoofd, Mister Motley, de-gids.nl, onserfdeel.be en deBuren.eu. Ze brachten het resultaat ook op de planken tijdens presentatiemomenten in Antwerpen, Brussel en Amsterdam.

Meedoen

deBuren roept schrijftalent tot 30 jaar op om zich kandidaat te stellen voor de residentie van 2016. Dit kan tot en met 15 maart. Logies, reis- en spijskosten worden vergoed. Na afloop leveren de deelnemers twee teksten in waarin ze op hun eigen wijze reflecteren op de problemen en kansen van de Europese grootstad. Meer info: www.deburen.eu/parijs