Meedoen aan Paul Harland Prijs 2010 voor fantastische verhalen

Utrecht – De Paul Harland Prijs 2010 nodigt schrijvers uit om hun sciencefiction-, fantasy- of horrorverhalen in te zenden om kans te maken op de PHP-trofee en een geldprijs van 750 euro. Verhalen met een fantastisch element van maximaal 10.000 woorden kunnen meedingen. De sluitingstermijn is 14 juli 2010, en het is mogelijk verhalen per e-mail in te zenden. De volledige informatie hoe mee te doen kan iedereen vinden op http://www.paulharlandprijs.nl/regels.php

De Paul Harland Prijs is de langst lopende schrijfwedstrijd voor fantastische verhalen (sinds 1976), en vele winnaars van de PHP zijn inmiddels professionele auteurs. De jury voor de Paul Harland Prijs 2010 bestaat uit gerenommeerde auteurs, en wel (in alfabetische volgorde):

Jan J.B. Kuipers: multi-genreauteur van 45 boeken op het gebied van geschiedenis, archeologie, letteren, SF en fantasy, thrillers en jeugdliteratuur. Stadsdichter van Middelburg (2005-2006). Winnaar van de (voorlopers van) de Paul Harland Prijs in 1983, 1987 en 1997.

Jeroen Kuypers: historicus en publicist, thriller-auteur (als Max Moragie) bij Manteau, meervoudig jurylid voor de Gouden Strop en interim-voorzitter van misdaadauteurs.be.

Thirza Meta: auteur van de romancyclus Zeríans Vloek bij Kramat (tot nu toe drie delen, meest recent Maanhoedster) en van korte verhalen in diverse genres bij Parelz. Redactielid van Pure Fantasy (2005-2010). Meervoudig jurylid voor de Unleash Award.

Thomas Olde Heuvelt: auteur van horror-fantasyliteratuur, sinds 2008 bij Luitingh Sijthoff. Vierde, magisch-realistische roman in de maak. Winnaar van de Paul Harland Prijs 2009. Meervoudig jurylid voor de Unleash Award.

Marcel Orie: redacteur van het fantastisch verhalentijdschrift Wonderwaan; auteur van de mythische schelmenroman Een masker met een tong bij Verschijnsel.

De voorselectie is in handen van:

Paul Evenblij: schrijver van sciencefictionverhalen (gepubliceerd bij o.a. Bruna in Nederland en Elastic Press in het Verenigd Koninkrijk).  Auteur van de fantasyroman De scrypturist (als Paul Evanby) bij Mynx. Winnaar van de (voorlopers van) de Paul Harland Prijs in 1988 en 2001.

Paul van Leeuwenkamp: recensent (o.a. Holland SF, De Leeswolf, Concept) en auteur van dichtbundels, essays (o.a. Het labyrint van Gust van Brussel bij De Graal) en sciencefictionverhalen (deels gebundeld in Plasmadromen bij Verschijnsel).

Historie

De Paul Harland Prijs is vernoemd naar de in 2003 overleden auteur Paul Harland. De nieuwe organisator Roelof Goudriaan zal een verslag met het deskundig commentaar van de juryleden verzorgen, dat op de uitreiking verkrijgbaar zal zijn. Als auteurs toestemming voor publicatie verlenen, zal hij eveneens een bundel met winnende en hoog geplaatste verhalen publiceren die ook op de uitreiking verkrijgbaar zal zijn.

De naam van een derde voorselecteur, en details over de plaats en datum van de uitreiking worden binnenkort bekendgemaakt.

voor vragen of opmerkingen: php-vragen@verschijnsel.com

2 Replies to “Meedoen aan Paul Harland Prijs 2010 voor fantastische verhalen”

Comments are closed.