Dichters gezocht voor Poëziefestival Dichters in de Prinsentuin

Groningen – Het is inmiddels een bekend en geliefd fenomeen: tachtig dichters uit Nederland en Vlaanderen lezen voor uit eigen werk in de Prinsentuin in Groningen. Ook in 2010, op 28, 29 en 30 juli, zal iedereen weer kunnen genieten van de gedichten van zowel beginnend talent als grote namen. Dichters kunnen nog meedoen aan dit festival.

Dichters in de Prinsentuin 2010 heeft als thema Dagelijks Brood, waarmee de alledaagse uitzonderlijkheid van de poëzie wordt gevierd. Dichters in de Prinsentuin 2010 viert de poëzie in weerberichten, roemt met Kader Abdolah op theatrale wijze de poëzie in een zin als: ‘de zon speelt vandaag een grote rol’. Zinnen die zo vanzelfsprekend in een gedicht passen – huiskamer van de ziel – als IKEA meubilair in een pas gebouwde eengezinswoning. Dichters in de Prinsentuin wil het alledaagse karakter van poëzie onderzoeken: het woord als voeding voor de geest, het gedicht als bouwpakket.

Wil je dit jaar ook jouw naam zien staan tussen de ruim tachtig dichters die uit hun werk voordragen in de prachtige Prinsentuin in de Groningse binnenstad? Wil je andere dichters leren kennen, inspiratie en ervaring opdoen? Kies dan maximaal drie van je beste gedichten, eventueel met een korte biografie, en meld je voor 15 maart aan via www.dichtersindeprinsentuin.nl Je gedicht komt in de bloemlezing die tijdens het festival verkocht wordt.

One Reply to “Dichters gezocht voor Poëziefestival Dichters in de Prinsentuin”

 1. dag

  ik zie dat ik nèt op tijd ben. Ik heb eerder werk voorgelezen. Dat was op de Leeuwarder Poëzieavond. Ik wil graag meedoen aan Dichters in de Prinsentuin

  H. Langhout

  ……………..

  druppend water
  ik haal maar net
  de tafel
  van hoofd, gezicht
  de haren
  zijn nat
  ik ben oorspronkelijker
  dan wie ook

  ………….

  alles doet pijn
  de kwelling
  zit diep
  is niet
  te stoppen
  alleen deze pen
  bevrijdt mijn ziel

  …………

  de honing
  maar zijn hoofd
  stond op springen
  nooit
  heeft hij iets bereikt

  ……………

Comments are closed.