Chansonzangeres Juliette Gréco op Nacht van de Poëzie

Win kaarten voor de Nacht van de Poëzie

Sartre zei ooit: “Juliette Gréco heeft een miljoen gedichten in haar stem.” Op 19 september treedt zij op in TivoliVredenburg tijdens de Nacht van de Poëzie. Foto: Harry B.P. Jaeger
Sartre zei ooit: “Juliette Gréco heeft een miljoen gedichten in haar stem.”  Foto: Harry B.P. Jaeger

Utrecht – De legendarische chansonzangeres Juliette Gréco, de Britse singer-songwriter Benjamin Clementine en harpiste Lavinia Meijer zijn drie van de muzikanten die 19 september optreden tijdens de 33ste Nacht van de Poëzie.

Daarnaast brengt cabaretier Mike Boddé een ode aan de onlangs overleden Drs. P en kent het festival een bijzonder gastoptreden van de Haïtiaanse voodoopriester Erol Josué. Hanneke van Eijken en Jeroen Theunissen maken de line up van 21 dichters compleet.

Eer

“Het is een ongelofelijke eer om Juliette Gréco dit jaar op De Nacht te mogen ontvangen,” laat festivaldirecteur Michaël Stoker weten. “De vrouw is een levende legende; het Franse chanson is ooit in haar keel geboren.” Gréco werd wereldberoemd met klassiekers als ‘Déshabillez-moi’ en ‘Je suis comme je suis’, ze was de minnares van Miles Davis, ze werd een filmster door de films van Orson Welles en ze was bevriend met Brel, Prévert en Gainsbourg die allemaal liedjes voor haar schreven. Sartre zei ooit: “Juliette Gréco heeft een miljoen gedichten in haar stem.”

Momenteel is de inmiddels 88-jarige zangeres bezig met haar wereldwijde afscheidstournee. Op zondag 20 september, de dag erna, treedt ze op in Carré. Zie voor meer kaartverkoop: www.nachtvandepoezie.nl.

Typhoon

Rapper Typhoon is de slotact van de 33ste Nacht van de Poëzie op 19 september in TivoliVredenburg. Traditioneel blijft het optreedschema van de artiesten en dichters tijdens De Nacht geheim, met uitzondering van de openings- en slotacts: dit jaar opent dichter Maarten van der Graaff.

Herdenken

Dichter Rogi Wieg wordt herdacht en ongetwijfeld zal ook een ode aan Joost Zwagerman, in welke vorm dan ook, niet uitblijven.

Kaarten

Liefhebbers kunnen kaarten winnen. Deze actie wil de redactie van de nationaleboekenblog.nl stemmig doen. Kies jouw favoriete dichtregel van Joost Zwagerman of Rogi Wieg en stuur die naar info@nationaleboekenblog.nl. De regel die ‘binnenkomt’ bij de redactie wordt gekozen.