BesteBuren en Hard//Hoofd laten jongeren bij buren gluren

Utrecht – 2015 is het jaar van BesteBuren; een jaar waarin Nederlandstaligen Vlaams-Nederlandse creativiteit en culturele samenwerking vieren. Hard//Hoofd en BesteBuren zoeken naar verhalen, essays, gedichten, dromen, anekdotes, wensen of andere schriftelijke uiteenzettingen over nabuurschap. Gluren bij de buren dus!

Nabuurschap is natuurlijk breder dan de band tussen twee regio’s. De tekst mag dus ook gaan over gluren achter de geraniums, groeten op de gang, de (al dan niet verplichte) buurtborrels of goede buren die verre vrienden werden. De enige voorwaarden zijn: de inzender is 25 jaar of jonger, de tekst maximaal 500 woorden.

De vijf beste finalisten mogen hun tekst voordragen voor een professionele jury. Dit gebeurt tijdens een bijeenkomst van ‘Een gemiste kans?’ op 27 januari in de Brakke Grond in Amsterdam. ‘Een gemiste kans?’ is een tiendelige reeks waar prominente sprekers ingaan op de vraag: ‘Wat als Nederland en België samen waren gebleven?’ en is onderdeel van het BesteBuren-programma.

De jury maakt aan het eind van de avond de winnaar bekend. Deze wint de volgende prijzen:

– 250 euro

– 2 tickets voor het liefdesweekend van BesteBuren op 13 of 14 februari 2016 in deSingel in Antwerpen

– Publicatie van de winnende tekst op de website van BesteBuren

– Publicatie van de winnende tekst op de website van Hard//Hoofd

– Een één-op-één gesprek met een van de eindredacteuren van Hard//Hoofd

Ook het publiek brengt tijdens deze avond een stem uit. De winnaar van deze publieksprijs zal ook zijn/ haar tekst op beide websites publiceren én wint een gesprek met een eindredacteur van Hard//Hoofd.

Inzenden kan tot 1 januari 2016 naar info@besteburen.eu o.v.v. ‘schrijfwedstrijd’. De vijf finalisten krijgen uiterlijk 20 januari bericht.

Meer info over BesteBuren? Ga naar www.besteburen.eu

Meer info over Hard//hoofd? Ga naar www.hardhoofd.com