Zusters in het kwaad

>zustersWin een gratis thriller

 In deze Maand van het Spannende Boek verschijnt bij Uitgeverij Lebowski het debuut van het schrijversduo Kortsmit en Lotz, ‘Zusters in het kwaad’. Lezers van de nationaleboekenblog.nl maken kans op een gratis exemplaar.

 Het manuscript van deze thriller kwam binnen via de post. Het is het enige ‘spontane’ manuscript dat Lebowski dit jaar uitgeeft. Met de uitgave van dit debuut gaat een droom in vervulling voor scenarioschrijver Emile Lotz en journaliste Simone Kortsmit. De debutanten leveren ook een bijdrage aan Summercrime, een zomerboek met daarin een thrillerverhaal van vijftien topschrijvers uit Nederland en België.

Hoofdpersoon in het verhaal is Marian. Ze is net verhuisd van Brabant naar een dorp bij Amsterdam. In haar nieuwe woonplaats stuit ze regelmatig op vreemde taferelen: een voor een worden de herrieschoppers uit de buurt aangepakt. Niemand weet door wie of waarom. Bij toeval betrapt Marian de geheimzinnige wrekers, een groep vrouwen die zich door niets of niemand op de kop laat zitten, en al snel sluit ze zich bij hen aan. “Iedereen ergert zich wel eens aan iets of iemand”, zegt Simone. “Aan hangjongeren die tot drie uur ’s nachts lawaai maken in je straat. Een schooljuf die het op jouw kind heeft voorzien. Of wat te denken van zo’n vent in een dikke suv die je bijna ondersteboven rijdt? Allemaal fantaseren we wel eens hoe het zou zijn om wraak te nemen. We doen het natuurlijk niet.”

“We zijn gaan voortborduren op dit gegeven”, vult Emile haar aan. “Wat nu als je besluit om wel zelf wraak te nemen? Wat zouden de gevolgen daarvan zijn? De vijf vrouwen in ons boek nemen het recht in eigen hand. De vriendinnen genieten volop van hun macht en hun wraakacties worden steeds ingrijpender. Dat kan natuurlijk niet goed blijven gaan. Op een bepaald moment kom je op het punt dat er scheuren komen in de vriendschap. En ja, wie kun je dan nog vertrouwen?”

Uitgeverij Lebowski geeft vijf gratis boeken weg. Het enige wat je hoeft te doen is antwoord te geven op de volgende vraag en dat te mailen naar info@nationaleboekenblog.nl

 De vraag:

 Noem een ander schrijversduo van thrillers, in binnen- of buitenland.

Vergeet niet je naam en adres erbij te zetten, zodat het boek kan worden opgestuurd. Onder de inzendingen met het goede antwoord worden de winnaars verloot. Alleen winnaars krijgen bericht.

Kortsmit & Lotz, ‘Zusters in het kwaad ‘, Uitgeverij Lebowski, ISBN 978-90-488-0227-2, 304 p. Prijs: 17,90 euro.