Write Now! geeft jonge schrijvers extra schrijfweek cadeau

WriteNow2Utrecht – Op veler verzoek is de inzendtermijn van Write Now! 2011 verlengd naar maandag 21 februari 2011. Op deze manier wil Write Now! nog meer schrijvers en schrijfsters in spe de kans geven een tekst in te sturen en zo mee te dingen naar de titel van meest belovende schrijftalent van het Nederlands taalgebied.

Write Now! wordt met vijftien voorronden in Nederland en drie in Vlaanderen gezien als een belangrijke plaats om jong schrijftalent te scouten. De wedstrijd wordt nauwlettend in de gaten gehouden door gerenommeerde uitgeefhuizen en bewees zichzelf in voorgaande jaren als kweekvijver van jong talent met successen als Maartje Wortel, Raoul de Jong en Deborah Klaassen.

Doe mee

Twijfel niet langer en test je talent. Je hoeft slechts aan een paar voorwaarden te voldoen. Je bent tussen de 15 en 24 jaar oud, je tekst is geschreven in de Nederlandse taal en bevat maximaal 2.000 woorden. Elk genre is toegestaan: songteksten, reisverhalen, blogs, columns of gedichten. Check Writenow.nu en zet de uiterste inleverdatum met vette letters in je agenda.

Nog meer kans…

Write Now! reikt dit jaar voor het eerst een zevental wildcards uit. Graag wil Write Now! meer kans creëren voor nieuw talent om zich te plaatsen voor de finale.  Naast de winnaars van elk van de achttien voorrondes plaatsen deze wildcard-winnaars zich voor het grote finaleweekend in Rotterdam. De uiteindelijke hoofdprijs bestaat uit een MacBook ter waarde van € 1.500, een masterclass van een gerenommeerde uitgeverij en optredens tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival Rotterdam, Utrecht, Den Bosch en Amsterdam, De Nachten in Antwerpen en Wintertuin in Arnhem of Nijmegen. Een vakjury bestaande uit de eindredacteur van Passionate Magazine en de juryvoorzitters van Write Now! 2011 beslissen welke zeven deelnemers een wildcard verdienen.

Zie ook www.writenow.nu