Workshop Poetry Slam met Evert de Vries

Utrecht  – Evert de Vries, directeur en theaterdocent aan de ‘Amsterdamse Theater Academie Nieuwe Stijl’  leert deelnemers op zondag 31 oktober de fijne kneepjes van de voordracht bijbrengen. Deze workshop Poetry Slam is toegankelijk voor iedereen die wil werken aan zijn voordracht op het podium, en vooral met het oog op de NK Poetryslam op 10 december. Het uitgangspunt is de voordracht van eigen geschreven gedichten, die geschikt zijn voor de voordracht.

Een gouden kans volgens de organisatie, want Evert de Vries is misschien wel de beste theaterdocent die Nederland kent. Hij bewerkte en regisseerde onder meer het muzikale kleinkunstprogramma ‘Wie weet waar Willem Wilmink woont’, ‘Und dann…Bleibt nur der schmerz’ (Kurt Weill) en ‘Het Schaep met de 5 Pooten’ (Eli Asser). In 1988 richtte hij het Amsterdams Kleinkunst Festival op, waarvan het Concours om de Wim Sonneveldprijs voor beginnende kleinkunstenaars een belangrijk onderdeel is, met aansprekende finalisten als Claudia de Breij, De Vliegende Panters en Maarten van Roozendaal.

De workshop is bedoeld voor iedereen die zich beter wil voorbereiden op het NK Poetry Slam, dat op 10 december gehouden wordt, zijn performance nog beter wil maken of het gewoon heel erg leuk vindt.

Inschrijven kan door te mailen naar gina@poeziecircus.nl o.v.v. opgeven workshop. De workshop is van 15.00 tot 18.30 uur in de Openbare Bibliotheek, Oudegracht 167 in Utrecht. Toegang vrij.