Wintertuin Sessie met Griet Op de Beeck

Met 'Kom hier dat ik u kus' brak Griet Op de Beeck door bij het grote publiek. Inmiddels is haar derde boek 'Gij nu' uit. Foto: Koen Broos.
Met ‘Kom hier dat ik u kus’ brak Griet Op de Beeck door bij het grote publiek. Inmiddels is haar derde boek ‘Gij nu’ uit. Foto: Koen Broos.

Nijmegen – Schrijfster Griet Op de Beeck, therapeut Robert van Hennik en radiomaker Chris Bajema zijn te gast bij de Wintertuin Sessie op donderdag 19 januari in het Kolpinghuis in Nijmegen.

Deze talkshow gaat over de betekenis van verhalen in het leven van alledag en is samengesteld door de Nijmeegse schrijfster Elske van Lonkhuyzen die tevens de presentatie van deze avond op zich neemt.

Bestsellerschrijfster Griet Op de Beeck debuteerde in 2013 met Vele hemels boven de zevende. De roman werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en bekroond met de Bronzen Uil Publieksprijs 2013. Een jaar later verscheen een verzameling verhalen die op elkaar inhaken.

Robert van Hennik

Robert van Hennik is systeemtherapeutisch gezins- en relatietherapeut. Hij is docent en supervisor en doet promotieonderzoek naar ‘improviserend leren’ in gezinstherapie. Verhalen staan in zijn benadering centraal. Er ontstaat spanning als de geleefde ervaring niet past in het vertelde verhaal. In de narratieve psychologie verruimen mensen in conversaties de verhalen waarbinnen zij leven.

Chris Bajema

Chris Bajema is radio- en theatermaker. Hij startte in 2015 zijn onafhankelijke podcast Man met de microfoon een programma vol echte en bíjna echte verhalen. Met zijn oranje Ford Transit rijdt hij door zijn eigen buurt om mensen te interviewen. De podcast is een van de succesvolste in Nederland. Daarnaast maakt Bajema onder meer hoorspelen en audiotours.

Elske van Lonkhuyzen

Elske van Lonkhuyzen. Foto: Gaby Jongelenen Fotografie
Elske van Lonkhuyzen. Foto: Gaby Jongelenen Fotografie

Elske van Lonkhuyzen schrijft geestige, ontroerende verhalen die het absurde met het alledaagse combineren. Met ‘Middernachtlopen’ won ze in 2014 de Opium Verhalenwedstrijd en in november 2014 verscheen haar chapbook, de verhalenbundel Met de beste bedoelingen. Elskes werk verscheen op De Internet Gids, De Optimist en in De Titaan. Elske werkt graag met ouderen; in 2016 begeleidde ze acht bewoners van een verpleeghuis bij het optekenen van hun verhalen in het Verhalenhuis.

Tickets

Datum: donderdag 19 januari. Locatie: Kolpinghuis, Smetiusstraat 1, Nijmegen. Deur open: 19.30 uur, aanvang: 20.00 uur. Entree: 5 euro (3 euro voor studenten)

Tickets via https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/wintertuin-sessies