Winnaars Utrecht over Utrecht

De winnaars van Utrecht over Utrecht in het Louis Hartlooper Complex.
De winnaars van Utrecht over Utrecht in het Louis Hartlooper Complex. Foto: Wendy de Mol-Moncourt
Utrecht – De winnaars van het Festival Utrecht over Utrecht zijn zondagavond 13 juni in het Louis Hartlooper Complex bekend gemaakt, door Hans Schmidt, burgemeester van Woerden, als voorzitter van de jury.
De winnares van de Statief Foto Award van € 1000 is Susanne Gilsing met haar fotoserie ‘Warzone of toch Ondiep’. Ellen Bruijs, schrijfster van het gedicht ‘Stadsgedicht Utrecht´, is de winnaar van de GVU Poëzie Award van € 1000. De Proza Award van € 1000 is gewonnen door Wouter Boon met het verhaal ‘Gegrepen door de straat’. De gelukkige winnaar van de hoofdprijs, de Rabobank Utrecht Cinema Award ter waarde van maarliefst € 4000, zijn Willem van der Putten, Roel Oostra & Henny Ram met hun film ´Omdat hun hart sprak´. De prijzen werden zondagavond tijdens de feestelijke prijsuitreiking in ontvangst genomen.
Verder zijn er een Jong Talent Award van € 500 en een Publieksprijs van € 500 uitgereikt, aan Rutger van Loo voor zijn verhaal ‘Wij zijn heel blij met de geboorte van…´ en Jeroen Bastiaan de Jong voor zijn film ´De Dom´.
Alle winnende werkstukken zijn binnenkort te vinden te vinden op www.utrechtoverutrecht.nl