Winnaars Gedichtendag bekend in Het Huis van de Poëzie

Adobe Photoshop PDFUtrecht – Op Gedichtendag – donderdag 28 januari 2010 – houdt de Stichting Literaire Activiteiten Utrecht (SLAU) voor de vierde keer Het Huis van de Poëzie. Daar worden ook de winnaars van de Gedichtendag bekendgemaakt. In Grand Hotel Karel V zijn vanaf 20.00 uur onder meer de volgende dichters te horen: Remco Campert, Hans Dorrestijn, Hans Verhagen, Marcel Möring, Tjitske Jansen, Bart Moeyaert, Tommy Wieringa, Menno Wigman, Erik Bindervoet en Piet Gerbrandy.

Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr is eveneens present, net als Tsjêbbe Hettinga, schrijver van de Gedichtendagbundel. In Het Huis van de Poëzie reikt de organisator van Gedichtendag, Poetry International, de Gedichtendagprijzen 2009 uit: de prijs voor de beste drie gedichten van het afgelopen jaar.

Het Huis van de Poëzie biedt bezoekers de kans om in een ongedwongen sfeer te genieten van de beste Nederlandse dichters van dit moment en tegelijkertijd een bijzondere Utrechtse locatie te ontdekken. Naast voornoemde dichters staan de volgende onderdelen op het programma: De Internationale Kamer van Anna Arov, met ruimte voor anderstalige poëzie, De Collegezaal, waar Studium Generale van de Universiteit Utrecht lezingen over poëzie en wetenschap geeft en De Donkere Kamer van het Poëziecircus, waar dichtkunst de zintuigen prikkelt. VPRO’s De Avonden met presentator Wim Brands zendt live uit vanuit Het Huis van de Poëzie, Salon Saffier brengt een ode aan de Spaanse dichter Federico García Lorca en singer/songwriter Leine verzorgt de muziek.

Kaarten voor Het Huis van de Poëzie zijn online verkrijgbaar via www.huisvandepoezie.nl. Voor kaarten kan iedereen ook terecht bij de Utrechtse boekhandel Savannah Bay, boekhandel Bijleveld en het Louis Hartlooper Complex. Kaarten kosten €15,- (regulier) en €10,- (korting: CJP, U-Pas, Studenten)