Winnaar PoëziePrijs Plasmolen wint met sonnet

Utrecht – De jury van de PoëziePrijs Plasmolen, bijgestaan door de Nijmeegse dichter/filosoof Victor Vroomkoning, is eruit. De ruim 120 ingezonden gedichten uit Nederland en Vlaanderen – uit alle landsdelen – zijn gelezen, gewikt en gewogen. Unaniem was het oordeel van de jury. Het rijmloze sonnet ‘Nocturne’ van Erik Dyckhoff uit Overasselt kwam met voorsprong als triomfantelijke winnaar te voorschijn. De cyclus van het leven is in een sterk ritmisch geheel, plastisch opgeschreven met een dwingende pracht. De herhaling werkt musisch.

Een eervolle vermelding was er voor het tweeluik “Depressie / Renaissance” van Thea Schaap uit Nijmegen. Het werk maakte indruk op de jury door het rijm, het metrum en de poëtische duiding van gevoelens die veel mensen herkennen.

Op een nader te bepalen datum wordt de prijs, een speciaal gemaakte bronzen penning van de beeldend kunstenaar Oscar Goedhart, bij de opening van het PoëziePad Plasmolen tijdens een literaire salon uitgereikt aan de winnaar. Tijdens deze middag wordt een selectie uit de inzendingen door de auteurs voorgelezen. Tevens wordt het eerste exemplaar gepresenteerd van een bloemlezing die uit de beste inzendingen is samengesteld.

Meer informatie over deze poëziewestrijd is te vinden op www.stichtingvanmourik.nl