Vorlesebühne in teken van handicap

wiek16 januari 2010 nieuwUtrecht – De Vorlesebühne op 16 januari in Houtzaagmolen de Ster draait rond het thema ‘Handicap’, de gevolgen maar natuurlijk vooral ook de voordelen van het hebben van een handicap. Als speciale gasten deze keer de Utrechtse stadsprozaïst Ingmar Heytze, Liesbeth Mende en het op basis van de teksten improviserende muzikale duo “Heug”. Daarnaast zullen Bernhard Christiansen, Sylvia Hubers, Caroline Kramer en Marein Baas aan literaire openhartigheid doen.

De Vorlesebühne, het Nederlandse podium voor korte vreemde proza, verandert in 2010 haar structuren, de kern van de groep wordt kleiner en er komen meer wisselende gasten, onder wie soms ook bekendere namen (bijvoorbeeld Raoul Heertje). Het concept blijft hetzelfde, een boeiende en grappige licht theatrale compositie uit een grote hoeveelheid teksten van korte proza, gemengd met speciale Nederlandstalige of op een andere manier opvallende muziek.

Zie ook www.kortevreemdeproza.nl

16 januari, 20.00 uur (zaal open 19.30 uur), toegang: 6 euro / 5 euro met U-pas en studenten. Wie met een groepje van vier komt kan drie laten betalen en mag dan zelf gratis naar binnen. Wie deelneemt (max. 3 pers./ 3 min.) aan het open podium ontvangt een vrijkaartje voor de volgende Vorlesebühne. Houtzaagmolen De Ster, Molenpark 3, Utrecht (Houtzaagmolen de Ster is te vinden in Lombok langs de Leidsche Rijn. Het terrein is te voet te bereiken via de J.P.Coenstraat, de Van Riebeeckstraat en het bruggetje aan de Floresstraat.)