Vierde maandag-avond poëzie in tuin van Ronzebons

De vierde maan-poëzie-avond is op maandag 23 augustus, ditmaal in de tuin van De Ronzebons, als opmaat voor het Drentse Open-Dicht Festival.
De vierde maan-poëzie-avond is op maandag 23 augustus, ditmaal in de tuin van De Ronzebons, als opmaat voor het Drentse Open-Dicht Festival.
Dalerveen – Voorafgaande aan het Vierde Drentse Open-Dicht poëzie festival op zondag 5 september zijn er dit jaar vijf maan-avonden; avonden met gratis poëzie in de openlucht op de mooiste natuurlijke locaties in de provincie Drenthe. De vierde maan-poëzie-avond is op maandag 23 augustus om 20.00 uur in de tuin bij dichter/ kunstenaar Rik Holwerda, Hoofdstraat 153 in Dalerveen.

Rik, ook wel bekend als Kunsterik, is mede vennoot in snoezeltheater De Ronzebons. In de bijzondere omgeving van de natuurlijke tuin presenteert Rik Holwerda voor de Stichting Drenthe Poëzie een gevarieerd programma met poëzie en voordrachtskunst. Ko de Laat uit Tilburg, Erwin Mulder uit Amsterdam, de Tegenvoeters uit Groningen dragen voor uit eigen werk. Alie Lelieveld uit Dalerveen draagt haar favoriete gedichten van andere schrijvers voor.

Bij regenachtig weer kan het programma gewoon doorgaan. De voordrachten vinden dan plaats in het intieme theatertje.

Ko de Laat

In 2009 werd Ko de Laat door een deskundige jury gekozen tot festvaldichter tijdens het derde Open-Dicht festival te Schoonoord. Ko is een veelzijdig dichter die poëzie schrijft voor iedereen. Meestal over hele gewone onderwerpen uit zijn nabije omgeving.
Ko de Laat is dit jaar voor de derde keer op rij in de prijzen gevallen met de liedjeswedstrijd van het Amsterdams Kleinkunst Festival, ditmaal met twee teksten.
Hij zit dit jaar twintig jaar in het vak, en presenteer op 21 november zijn twintigste jaarlijkse bundel.
Nog steeds elke dinsdag een snelsonnet op www.gedichten.nl, en elke woensdag de column Stadsgezichten op www.tilburgz.nl. Van de Stadsgezichten wordt op 18 november, ook in het kader van zijn jubileum, eveneens een bundel gepresenteerd met illustraties van Linda van Erve.
Samen met Coenraedt van Meerenburgh verzorgt hij elk jaar een oudejaarsconference in dichtvorm in De Drvkkery te Middelburg. Zij lezen dan een selectie voor uit actuele gedichten op gedichten.nl.

De Tegenvoeters

De Tegenvoeters komen uit Groningen. Ze treden op in plaatsen als Dalerveen, Hoogeveen en Nieuw Amsterdam. Hoewel ze nog maar kort bestaan hebben ze een rijke historie achter zich als redactie van het literaire tijdschrift Noachs Kat. De Tegenvoeters wordt in de kern gevormd door Paul Borggreve, Chris Houwman en Hubert Klaver. Deze zomer staat ‘Rood’ centraal bij De Tegenvoeters. De kleur van de liefde, van rode bieten en politieke partijen. Rood, dat het leven kleur geeft en dat wordt verwoord door De Tegenvoeters. Een interessant programma met poëzie van Paul Borggreve, muziek van Chris Houwman met zang van Marjan Jobing en korte columns van Hubert Klaver. De columns gaan voornamelijk over zwervers ook binnen het thema Rood.

Erwin Mulder

De uit Amsterdam afkomstige Erwin Mulder brengt zeer snelle en humoristische gedichten over van alles en nog wat. Over liefde, bijstand en wat al meer. Soms klinkt het als slam, soms als cabaret.

Alie Lelieveld

De Dalerveense Alie Lelieveld zit het voordragen in het bloed. Voor haar is het een geweldige liefhebberij die zij met grote regelmaat uitvoert. Ze heeft ook al een paar gedichten zelf geschreven, maar meestal draagt zij voor uit werk van anderen.

Rik Holwerda

Rik Holwerda presenteert de vierde Maan-avond. Rik maakt vaak gedichten bij zijn schilderijen en schildert en tekent bij zijn gedichten. Soms is het gedicht er eerst soms het schilderij. Voor hem is dichten schilderen met woorden.

Drentse Open-Dicht festival

De laatste Maan-avond van dit seizoen is op 30 augustus in de Zandkuil in Gasselte. De maan-poëzie avonden vormen de opmaat voor het Drentse Open-Dicht festival in Schoonoord op 5 september.

Ook deze avond is de toegang weer gratis. Het is verstandig een stoel mee te nemen. Deze keer is een paraplu niet nodig. Voor meer informatie, kijk op www.drentseopen-dicht.nl