Vier dichters over ‘Waarom schrijven?’

Zaamslag – Vier Zeeuwse dichters treden vrijdagavond 6 november op in de gezamenlijke voorstelling ‘Mannen van Papier’, in theater Het Podium aan de Terneuzensestraat 2 in Zaamslag. De dichters vertegenwoordigen alle delen van de provincie Zeeland: Thom Schrijer (Schouwen-Duiveland), Jan J. B. Kuipers (Zuid-Beveland, maar geboren te Zaamslag), Wim Hofman (Walcheren) en André van der Veeke (Zeeuws-Vlaanderen).

Thema van de voorstelling is ‘Waarom schrijven?’ Elke dichter zal met zijsprongen, omtrekkende bewegingen of onverhoedse aanvallen zijn teksten voor het voetlicht brengen. Poëzie moet de toehoorder in het hart raken. Dat is het uitgangspunt. Het thema en het indrukwekkende decor van beeldend kunstenaar Ko de Jonge maken de voordrachten tot een samenhangend geheel. Gitarist Albert de Vos verbindt met zijn virtuoze muziek de optredens met elkaar. Ook treden twee gastdichters op: Ingo de Moor en Jorien Brugmans. De productie is in handen van de Stichting Zeeuws Licht, uitgever van het literaire periodiek Ballustrada.

Het Podium is een nieuw intiem theater, gevestigd in de voormalige gereformeerde kerk van Zaamslag. De voorstelling begint om 20.00 uur, de entree bedraagt € 7,50.