Utrechts Dichtersgilde in Slot Zuylen

Het Utrechts Dichtersgilde bezoekt Slot Zuylen, met v.l.n.r. Ellen Deckwitz, Ingmar Heytze, Ruben van Gogh, Chretien Breukers en Alexis De Roode. Foto: Nadine Ancher
Het Utrechts Dichtersgilde bezoekt Slot Zuylen, met v.l.n.r. Ellen Deckwitz, Ingmar Heytze, Ruben van Gogh, Chretien Breukers en Alexis De Roode. Foto: Nadine Ancher

Oud-Zuilen – Het Utrechts Dichtersgilde treedt op zondag 22 november op in Slot Zuylen. De vijf jonge dichters dragen in de sfeervolle vertrekken nieuw werk voor, geïnspireerd door Belle van Zuylen en haar kasteel. Het Utrechts Dichtersgilde bestaat uit Ingmar Heytze, Ellen Deckwitz, Ruben van Gogh, Chretien Breukers en Alexis De Roode. Onlangs hebben zij alle hoeken en gaten van Slot Zuylen verkend: van de indrukwekkende zolders tot het naargeestige cachot, door de verschillende pronkkamers en langs de portretten tot in de kamertjes van Belle… Geïnspireerd zijn ze aan de slag gegaan en op 22 november kan iedereen de resultaten van deze kruisbestuiving horen, voorgedragen door de dichters zelf in de ruimten die hen geïnspireerd hebben!

Na een korte inleiding worden bezoekers in kleine groepen door het Slot geleid. Zij komen de dichters tegen in ‘hun’ kamers, waar ze hun Belle-gedicht voordragen, in combinatie met ander werk. Ook volgt een toelichting bij de betekenis en de historie van iedere ruimte. Na afloop is er gelegenheid de speciale bibliofiele uitgave van de gedichten aan te schaffen die Hinderickx en Winderickx voor deze gelegenheid heeft gemaakt. Bij een drankje kan iedereen tot slot zelf een eigen Belle-gedicht voor te dragen.

Aanvang 14.00 uur, theeschenkerij open 13.30 uur. Entree € 25.00, incl. koffie / thee in de pauze en drankje na afloop. Boeken door het bedrag over te maken op P203583 t.n.v. Slot Zuylen, Oud-Zuilen o.v.v. Belledag. Meer informatie via http://www.slotzuylen.nl of tel.: 030-2440255.

• helaas is Slot Zuylen niet toegankelijk voor rolstoelen