Utrecht over Utrecht

De Jury van Utrecht over Utrecht 2010. Zij bepaalt wie met de geldbedragen naar huis gaat.
De Jury van Utrecht over Utrecht 2010. Zij bepaalt wie met de geldbedragen naar huis gaat.

Utrecht – Het cinema- & literatuurfestival Utrecht over Utrecht presenteert op zondag 13 juni de door Utrechters ingezonden foto’s, films, verhalen en gedichten die hun oorsprong hebben in de hele provincie Utrecht.Om 10.30 uur begint het festival met een strijdlustige opening tussen bekende Utrechtse dichters in het café van het Louis Hartlooper Complex.

Aansluitend worden om 11.00 uur de eerste inzendingen gepresenteerd in de diverse zalen. Tijdens een druk festivalprogramma worden de ruim 200 inzendingen door de makers zelf toegelicht worden aan het publiek. Wie met de awards naar huis gaan, wordt ‘s avonds tijdens de spannende prijsuitreiking bekendgemaakt. De deelnemers dingen mee naar prijzen tot 4.000 euro. Ook het publiek heeft een stem. Dat bepaalt namelijk wie de winnaar wordt van de publieksprijs ter waarde van 500 euro.

Het randprogramma is minstens zo interessant als de inzendingen. Bekende Utrechtse artiesten verzorgen live muziek, cabaret en poëzie. Ook kunnen bezoekers meelopen in stadswandelingen of kijken naar ambachtelijk handwerk. Fotoschool Statief is aanwezig om nieuwsgierige bezoekers een kijkje te geven in de wereld van de digitale fotografie. En voor een hapje en drankje hoeft niemand naar huis, ook daarvoor kunnen bezoekers terecht in het Louis Hartlooper Complex. Dit jaar is het festival gratis toegankelijk, dus loop gewoon binnen.

Het complete programma staat op www.utrechtoverutrecht.nl.