Turing Victim Fundraising Event

Utrecht –  Op 27  januari wordt de uitslag van de Turing Gedichtenwedstrijd in Amsterdam  feestelijk bekendgemaakt. Op dezelfde avond vindt in café Van Wegen in Utrecht  een stemmige tegenhanger plaats: het Turing Victim Fundraising Event, een  benefiet voor de hardst getroffen slachtoffers van deze opzienbarende  poëziewedstrijd. Met onder andere de getroffen dichters Ingmar Heytze, Mark Boog,  Alexis de Roode en Ellen Deckwitz, een live telefonisch verslag uit Amsterdam en een veiling van afgewezen gedichten.

Ruim  zesduizend dichters deden in 2009 mee aan de Nationale Gedichtenwedstrijd, in  de hoop de hoofdprijs van 10.000 euro te winnen. Slechts honderd gedichten  haalden de eindselectie. Tientallen professionele dichters vonden hun naam of  gedicht níet terug in de top-100, om maar te zwijgen van de duizenden amateurs  die een standaard afwijzing te verwerken kregen. En dat in deze barre winter.

Veiling handgeschreven gedichten

Daarom zoeken deze dichters op 27 januari steun bij elkaar. Diverse dichters, zowel beroemdheden als onbekende dichters wier laatste hoop in de grond is geboord,  zullen hun beste afgewezen gedicht voorlezen. Een aantal van de mooiste  gedichten wordt handgeschreven geveild. De Ministers verzorgen de muziek. Via Twitter en telefoon volgen we de gebeurtenissen in Amsterdam. Met openbare  belijdenis van een ex-jurylid! De opbrengst gaat naar een nog geheim goed doel. Het zal in ieder geval iets te maken hebben met alfabetisering.

Line-up

Onder andere Ingmar  Heytze, Mark Boog, Hanz Mirck, Alexis de Roode, Ellen Deckwitz, Sylvia Hubers,  Maarten Das, Floor Buschenhenke, Nanne Nauta, Samuel Vriezen en Tsead Bruinja  & Tonnus Oosterhoff (niet afgewezen, wel solidair).

Het Turing  Victim Fundraising Event is in Café  Van Wegen, Lange Koestraat 15, Utrecht (Wijk C), op woensdag 27 januari, van 20.30 tot 22.00 uur. Café open: 20.oo uur. Entree:  gratis. Kleenex staat klaar.