Tournee en LP ‘Godverdomse Dagen op een Godverdomse Bol’

Dimitri Verhulst en Corrie van Binsberge. Zij gaan op tournee, met een nieuwe lp. Foto: Ben van Duin
Dimitri Verhulst en Corrie van Binsberge. Zij gaan op tournee, met een nieuwe LP. Foto: Ben van Duin

Amsterdam – Gitarist/componist Corrie van Binsbergen en schrijver Dimitri Verhulst presenteren op zaterdag 30 september de LP Godverdomse Dagen op een Godverdomse Bol.

De LP is opgenomen tijdens het BrokkenBal in de Boekenweek 2015 en wordt uitgebracht ter gelegenheid van de aankomende tournee van Dimitri Verhulst en Corrie van Binsbergen langs theaters in België en Nederland. Samen met een 8-koppige band brengen zij de muziektheaterproductie Godverdomse Dagen op een Godverdomse Bol.

Godverdomse Dagen op een Godverdomse Bol (GVD) is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dimitri Verhulst uit 2008. Voor de tournee maakt hij een uittreksel van het boek, waarin hij met nog snellere passen door de evolutie raast. Gitarist Corrie van Binsbergen componeert een muzikaal scenario voor een hybride ensemble met Nederlandse jazzmusici en een Vlaams strijktrio. Het resultaat is een muzikale literaire trip: een enerverende ‘’film voor de oren’’.

Uitnodiging

Tijdens de Boekenweek 2015 nodigde Corrie van Binsbergen Dimitri Verhulst uit voor een gastoptreden tijdens haar BrokkenBal in het Amsterdamse Bimhuis. Zij brachten toen de eerste bladzijden van het boek. Verhulst – een klasse verteller en ook zeer muzikaal – haalde met zijn bizarre verhaal bij Van Binsbergen alles uit de kast. Ter gelegenheid van de aanstaande tour wordt deze eerste ontmoeting tussen Dimitri Verhulst en Corrie van Binsbergen nu uitgebracht op vinyl.

Oerknal van taal

In zijn kenmerkende stijl, scherp, bijtend met een ironische onderlaag, presenteert Dimitri Verhulst de geschiedenis van de mensheid in een oerknal van taal. Vanaf het moment dat we uit het water kwamen gekropen en op twee benen gingen lopen tot en met de jaren dat we elkaar naar de andere wereld zijn gaan bombarderen. De problematiek die Verhulst in GVD beschrijft is heden ten dage actueler dan ooit. De druk op de knop van de atoombom, waarmee boek en voorstelling eindigen, is door Trump en Kim Jong-un ineens weer angstig dichtbij.

Data

  • Try-out en presentatie LP op 30 september 2017 om 20:30 uur in het Zonnehuis, Zonneplein 30 in Amsterdam Noord.
  • De Belgische première is op vrijdag 13 oktober 2017 in de Vooruit/Minard in Gent.
  • De Nederlandse première is op maandag 20 november 2017 in De Kleine Komedie in Amsterdam.

Voor de speellijst, kijk op www.stichtingbrokken.nl 

LP Godverdomse Dagen op een Godverdomse Bol

Uitgeverij Rubinstein, geschreven door Dimitri Verhulst, met muziek van Corrie van Binsbergen. Luisterduur 48 minuten, prijs 24,99 euro. ISBN 9789047624233. Verschijnt op 30 september 2017. Overal verkrijgbaar.