Tien schrijvers verkopen alle aandelen op TenPages.com

tenpagesAmsterdam – Sinds de lancering van de website TenPages.com hebben tien schrijvers alle aandelen in hun manuscript verkocht; dat betekent dat hun boeken worden uitgegeven. Twee nieuwe uitgevers hebben zich aangesloten bij TenPages.com: de bekende kinderboekenuitgever Kluitman en Reality Bites, gespecialiseerd in non-fictie. Met enkele andere uitgevers zijn de gesprekken in het eindstadium. Dat maakte TenPages.com vorige week bekend.

Initiatiefneemster Valentine van der Lande: “Het is geweldig dat zoveel schrijvers, lezers, uitgevers en boekwinkels vertrouwen hebben in het vernieuwende concept van TenPages.com. Het crowdfunding principe blijkt aan te slaan in uitgeversland. Want niet alleen weten veel nieuwe schrijvers de website te vinden, ook steeds meer goede uitgevers sluiten zich aan.”

Ook de eerste contracten voor uitgave zijn gesloten. ‘Ik date maar wat’ van Suzanne Buis wordt uitgegeven door uitgeverij Reality Bites. Pearson is de uitgever van het onthullende boek ‘Zoo Zuidas’ van de ZoZuidas schrijfsters, onder wie twee advocaten. In september ligt ‘Ik date maar wat’ in de winkel als eerste boek dat op TenPages.com is ontdekt, een half jaar nadat de website is gestart.

Manuscripten

Volgens Van der Lande zijn de genres van de op TenPages.com geplaatste manuscripten heel verschillend. Zo bevinden zich onder de eerste tien boeken veel literaire romans , maar ook een kinderboek, een reconstructie van een waargebeurde misdaad, een biografie en enkele zakelijke adviesboeken.

Er zijn sinds de lancering in februari ruim 450 manuscripten op TenPages.com geplaatst. Daar staan er nu zo’n kleine 300 van online. Want als een schrijver al zijn 2.000 aandelen heeft verkocht of na vier maanden dat aantal niet heeft gehaald, dan verdwijnt het manuscript automatisch van de website.

TenPages.com

TenPages.com is de eerste website waar lezers aandelen kunnen kopen in boeken. Iedereen kan de eerste tien pagina’s van zijn manuscript op TenPages.com plaatsen. Wanneer er 2000 aandelen van € 5 zijn verkocht zorgt TenPages.com ervoor dat het boek wordt uitgegeven door een bekende uitgeverij.

Voorbeelden van uitgevers: De Arbeiderspers, The House of Books, Pearson en Kluitman. TenPages.com heeft bovendien een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten met selexyz, de kwaliteitsboekhandel van Nederland. Selexyz gaat onder meer de boeken van auteurs die zijn ontdekt op TenPages.com promoten.
In de Raad van Advies van TenPages.com zitten onder anderen schrijver Ronald Giphart en journalist Jeroen Smit (‘De Prooi’).

De website is te vinden op http://www.tenpages.com.