Thomas Verbogt schrijft roman in opdracht van de gemeente Nijmegen

Nijmegen – Thomas Verbogt heeft van de gemeente Nijmegen de eervolle opdracht gekregen om een roman te schrijven over de stad. Dat werd vanmiddag bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in de Trêveszaal van het stadhuis van Nijmegen.

Verbogt is geboren en getogen Nijmegenaar en de stad speelt een prominente rol in zijn werk. Naar verwachting verschijnt de roman in 2022 bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Naast Verbogt schrijft ook Tessa de Loo een roman in opdracht van de gemeente. Burgemeester Bruls: ‘Als oudste stad van het land kunnen we met behulp van deze twee uitstekende schrijvers laten zien dat Nijmegen zijn historie koestert. Ik kijk nu al uit naar het eindresultaat, waarmee we in 2022 een serie Nijmeegse romans zullen hebben.’

In 2015 was A.F.Th. van der Heijden de eerste schrijver die deze opdracht van de gemeente kreeg. Hij schreef De ochtendgave, een historische roman over de Vrede van Nijmegen.

Thomas Verbogt

Thomas Verbogt (1952) schreef vele romans, verhalenbundels en toneelstukken. Bekende titels van zijn hand zijn onder andere de romans Perfecte stilte en Kleur van geluk. Als de winter voorbij is stond op de shortlist van de Libris Literatuurprijs, de longlist van de ECI Literatuurprijs en op de shortlist van de Boekhandelsprijs. Vorig jaar verscheen Hoe alles moest beginnen.