Thema Boekenweek 2010: ‘Jong zijn’

Amsterdam – In 2010 beleeft de Boekenweek haar 75ste editie. Het thema van de Boekenweek is daarom: ‘Jong zijn’. Dat maakt de CPNB bekend. Ter gelegenheid van deze mijlpaal verschijnt de jubileumuitgave Titaantjes waren we… Schrijvers schrijven zichzelf.

75 auteurs schrijven of dichten een brief aan hun jonge ik. De deelnemende auteurs vormen tezamen een staalkaart van de Nederlandstalige literatuur, van poëzie tot kinderboek. Dit boek met persoonlijke brieven neemt voor één keer de plaats in van het traditionele Boekenweekessay.

Tot de auteurs die hun medewerking hebben toegezegd behoren onder andere Remco Campert, Adriaan van Dis, Bas Heijne, Herman Koch, Geert Mak, Erwin Mortier, Charlotte Mutsaers, Hagar Peeters, Edward van de Vendel en Leo Vroman. De jubileumuitgave is tijdens de 75ste Boekenweek, woensdag 10 tot en met zaterdag 20 maart 2010, in de boekhandel te verkrijgen voor 10 euro.

Jong zijn staat centraal in de Boekenweek van volgend jaar, dit onder het motto Titaantjes – Opgroeien in de letteren. Het 75ste Boekenweekgeschenk wordt geschreven door Joost Zwagerman. Het motto Titaantjes is ontleend aan het gelijknamige verhaal van Nescio uit 1918, dat begint met een van de beroemdste zinnen uit de Nederlandse literatuur: ‘Jongens waren we – maar aardige jongens.’