Theatertournee Ronald Giphart & Bart Chabot

Bart Chabot en Ronald Giphart. Foto: Yannik Putz
Bart Chabot en Ronald Giphart. Foto: Yannick Putz

Utrecht – In februari & maart 2017 toeren Ronald Giphart & Bart Chabot wederom met hun literaire en tevens cabareteske voorstelling ‘Trio Giphart & Chabot’ langs diverse theaters.
‘Overal in den lande proberen wij mensen te verpozen met onze woorden, wij zijn vertegenwoordigers in troost,’ schreef ooit Martin Bril over de theatervoorstelling Giphart en Chabot met Bril (die liep van 2005 tot 2007). In 2008 kwam de opvolger, De Grote Liefde, een show die helaas vroegtijdig moest worden afgebroken wegens de ziekte van Martin Bril.

En dit voortijdige einde heeft altijd geknaagd. Het voornemen om na het overlijden van Martin Bril snel weer op de bühne troost te vertegenwoordigen, werd ruw verstoord door fysieke perikelen van Bart Chabot.

Maar dat spook lijkt te zijn overwonnen, vandaar dat Giphart en Chabot nu alweer voor de vierde keer de krachten bundelen en het land intrekken met een vrolijke, hilarische, ontroerende, wijze, bijzondere en uitermate onderhoudende voorstelling. Trio Giphart & Chabot is een show in de inmiddels rijke en roemruchte traditie van schrijvers als Jules Deelder, Remco Campert, Jan Mulder, Joost Zwagerman en Nico Dijkshoorn. Er wordt voorgelezen, gezongen en wellicht zelfs gedanst.

De reis gaat verder. Zie de speellijst.