Stichting CPNB, Das Mag, boekhandel van Gennep en Frontaal slaan handen ineen voor eerste Boekenweekfestival

Rotterdam – Stichting CPNB, uitgeverij Das MagFrontaal en Boekhandel Van Gennep slaan de handen ineen voor een groots Rotterdams leesclubfestival in het kader van de Boekenweek.

Een aantal auteurs waaronder Valentijn Hoogenkamp, Alex Boogers en Israel van Dorsten gaan door heel Rotterdam in gesprek met 25 lezers over hun laatste boek. Dit alles vindt plaats op de vrijdag van de Boekenweek, 17 maart 2023.

Een extra onderdeel van het festival is een speciaal programma in het kloppend cultureel hart van Rotterdam, Worm, met de Boekenweekauteurs Lize Spit en Raoul de Jong. Rondom het thema ‘Ik ben alles’ worden zij in twee verschillende zalen geïnterviewd aan de hand van lezersvragen uit het publiek; welke vragen zullen zij aannemen en welke vragen geven zij met een druk op de knop liever door aan de auteur in de andere zaal?

Na afloop trekken alle leesclubgangers eveneens naar Worm. Daar wordt door boekhandel van Gennep een spetterend slotfeest georganiseerd, in de volksmond bekend als het Rotterdams Boekenbal.

Tien leesclubs

Er vinden in totaal 10 leesclubs én een optreden met de Boekenweekauteurs simultaan door de stad plaats. De kaartverkoop gaat van start op zaterdag 28 januari om 11 uur via boekenweekfestival.nl. Kaartjes voor de leesclubs kosten 35 euro (inclusief boek) en voor het onderdeel met Lize Spit en Raoul de Jong 20 euro (zonder boek). De boeken worden enkele weken op voorhand verstuurd.

Medeorganisator Frontaal, het maandelijkse literaire podium van Rotterdam, organiseert voorafgaand aan het Boekenweekfestival de hele week diverse literaire activiteiten, met onder meer programma’s en workshops van Maxim Februari, Spraakuhloos en Shantie Singh.

Het is de eerste keer dat de CPNB in de Boekenweek zo’n groot festival organiseert.

Deelnemende auteurs

De volgende auteurs doen mee met het festival en de leesclubs: 

Alex Boogers – Wij zijn van diamant 
Israel van Dorsten – Wij waren, ik ben 
Nina Polak – Buitenleven 
Valentijn Hoogenkamp – Antiboy 
Jante Wortel – Weerlicht 
Babs Gons – Doe het toch maar
Erik Jan Harmens – Puur (biografie Hef) 
Tom Hofland – De menseneter 
Rob van Essen – Februari
Forugh Karimi – Moeders van Mahipar 

Meer informatie over de auteurs en de bijbehorende boeken is te vinden op de festivalpagina, boekenweekfestival.nl.