Spoo Pee Doo in korte tijd meer dan 65.000 keer gedownload

Het boek is nog geen week uit en nu al tienduizenden keer gedownload.
Het boek is nog geen week uit en nu al tienduizenden keer gedownload.

Utrecht – Spoo Pee Doo, de nieuwste roman van Dimitri Verhulst, is in een paar dagen tijd meer dan 65.000 keer gedownload via WeTransfer. Vanaf vorige week woensdag is het boek daar gratis te downloaden in vier talen (Nederlands, Engels, Duits en Frans) en als luisterboek.

Vorige week werd Spoo Pee Doo, dat over onze onverschilligheid ten opzichte van de aanslagen in Europa gaat, gelanceerd. Vanwege de Europese urgentie van de roman werd het in vier talen tegelijk als e-book gepubliceerd en gedurende drie weken als e-book weggegeven.

Naast het gratis te downloaden e-book zijn er 10.000 exemplaren van de gebonden uitgave uitgeleverd aan de boekhandels in Nederland en België. Een enthousiaste reactie uit de boekhandel: ‘Ik had het in één ruk uit, heb het na de uitzending van DWDD gelijk gedownload en me voor laten lezen door Frans van Deursen. Prachtig!’ (boekhandel Livius De Zevensprong, Tilburg).

Ondertussen verschijnen de eerste lovende reacties op het boek. De Standaard geeft het boek vier sterren: ‘De angst wordt bestreden en verdrongen door een gloeiende feestroes.’

De Franse krant Le Soir schrijft over Spoo Pee Doo: ‘De lezer wordt uitgenodigd om de wilde schoonheid van deze roman te ontdekken. Men zal een wereld aantreffen (…) bewust van zijn tragische onzekerheid.’

Spoo Pee Doo is de komende weken, tot en met 26 oktober, te downloaden via https://dimitriverhulst.wetransfer.com.
Spoo Pee Doo is ook als gebonden editie verkrijgbaar in de boekhandel (isbn 978 90 254 5021 2, €19,99).

Zie ook een eerder bericht van de nationaleboekenblog.nl.