Speciaal #zomerlezen-gedicht door Elfie Tromp

Amsterdam – Met Tot bloei! geeft Elfie Tromp een poëtische invulling aan de zomer, als onderdeel van de grote collectieve campagne #zomerlezen die in juni, juli en augustus plaats vindt.

Met het zomergedicht vol groei en bloei schetst Elfie Tromp een beeld van hoop en verzoening in een woelige zomer. Om zoveel mogelijk mensen te inspireren zal Tot bloei! op veel verschillende plekken te lezen en beluisteren zijn. Zo droeg Elfie Tromp het gedicht vanmiddag allereerst voor bij De Nieuws BV op NPO Radio 1 en is het te lezen bij lezerscommunity Hebban.nl. Ook wordt het gedicht in een oplage van ongeveer 100.000 exemplaren gedrukt op speciale Boomerang freecards die gratis te krijgen zijn in de bekende kaartenrekken. Tijdens de zomermaanden zal het collectieve boekenvak met #zomerlezen lezers thuis, op het terras of op de camping inspireren om met of in een boek op reis te gaan.

Poëzie het hele jaar door

Poëzie heeft de kracht om het leven te verdiepen en te verrijken, stelt de CPNB. Poëzie wordt gebruikt om bijzondere momenten te markeren, om te reflecteren op de actualiteit en op de grote ontwikkelingen in ons bestaan. Daarom gaat de CPNB poëzie het hele jaar door voor het voetlicht brengen.

Waar de CPNB eerder inzette op één week veel aandacht voor poëzie (tijdens de Poëzieweek), kiest de CPNB er nu voor om poëzie een belangrijke rol te geven in bijvoorbeeld de Boekenweek (met jaarlijkse publicatie Boekenweekgedicht door mediapartner Trouw), de Kinderboekenweek, tijdens Zomerlezen en Nederland Leest. Op deze manier wordt poëzie het hele jaar door onder de aandacht gebracht en bereikt het een groter en meer divers publiek, zodat ook de lezers die normaal minder snel met poëzie in aanraking zouden komen, de kracht van poëzie leren kennen.

Poëzieweek

De Poëzieweek 2021 gaat door en wel van 28 januari tot en met 3 februari. De coördinatie voor Vlaanderen ligt bij Poëziecentrum Gent, het contact in Nederland loopt via Awater/ Stichting Poëzieclub. Deze week wordt de auteur van de poëziebundel en het thema van Poëzieweek 2021 bekendgemaakt.