Spannende Boeken Weken 2020 van start met Hebban Thrillerprijs

Amsterdam – De Spannende Boeken Weken 2020 zijn gisteren gestart met de uitreiking van de Hebban Thrillerprijs. De gloednieuwe Hebban Thrillerprijs is de enige juryprijs met echte invloed van lezers. Het gaat om ‘Het bloemenmeisje’ van Anya Niewierra.

Ook is vanaf nu het geschenk Wat jij niet ziet van M.J. Arlidge gratis in de boekhandel bij besteding van 15 euro aan Nederlandstalige boeken en is nog de hele maand juni te verkrijgen. De Spannende Boeken Weken, jaarlijks van 1 tot en met 21 juni, zijn de aftrap voor de Zomerlezen campagne (juni, juli en augustus).

Hebban Thriller Tiendaagse: lees en huiver

Als start voor de Spannende Boeken Weken organiseert lezerscommunity Hebban.nl van 1 tot en met 10 juni een speciale zomereditie van de Thriller Tiendaagse. Dagelijks wordt er een kort verhaal gepubliceerd, geschreven door misdaadauteurs van de Auteursbond. De deelnemende auteurs zijn: Melissa Skaye, Chris Rippen, René Appel, Yvonne Franssen, René van de Meerakker, Marcella Kleine, Patricia Snel, Inge Ipenburg, Isa Maron en Rob Bakker.

Zomerlezen en #Ikleesthuis

De huidige #ikleesthuis campagne gaat ook door tijdens de Spannende Boeken Weken. De campagne wordt ondersteund via radio en online en via Hebban.nl ontvangen lezers boekentips. Vanaf 21 juni loopt deze campagne over in de Zomerlezen campagne. We roepen hier op dat lezen overal kan, waar je maar bent: ga op reis in een boek. De zomer is voor veel lezers het moment dat ze echt alle tijd hebben om te lezen. Maar liefst 51 procent van de consumenten geeft aan dat lezen echt bij de vakantie hoort. Je zomer begint met boeken.