Slapen tussen miljoenen boeken

De Centrale OBA organiseert de ‘Nacht van de OBA’

Amsterdam – Slapen in de grootste bibliotheek van Nederland. Het is mogelijk tijdens de Nacht van de OBA op vrijdag 25 augustus. In de Centrale OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) op de Oosterdokskade gaan om 22.00 uur de deuren juist open in plaats van dicht. Voorafgaand is er een programma met bekende schrijvers, muzikanten en sterrenkundigen.  

De Nacht van de OBA is in het kader van de Uitmarkt die dit jaar niet op het Museumplein plaatsvindt maar rond het Oosterdok, waar de Centrale OBA is gevestigd.
Schrijver aan de bedrand
 –
Tijdens de Nacht van de OBA zijn er intieme optredens van onder andere singer-songwriter Gerson Main en lezen schrijvers Tofik Dibi, Sarah Sluimer, Theodor Holman, Stella Bergsma en Asis Aynan voor aan de bedrand. Maar ook maken we een nachttour door het donkere gebouw en werpen we samen met sterrenkundigen van het Anton Pannekoek Instituut voor Sterrenkunde een blik op de hemel vanaf het dak op de negende etage. Het programma is rond twee uur ’s nachts afgelopen. De volgende ochtend krijgen de deelnemers een lekker ontbijt zodat ze met een goedgevulde maag als eerste over de Uitmarkt kunnen struinen.
 –
Wakker maken
 
Geïnteresseerden vragen we de volgende vraag te beantwoorden: waar kan ik je ’s nachts voor wakker maken? Het antwoord mag voor 17 augustus 17.00 uur gemaild worden naar m.koelewijn@oba.nl. Uit de inzendingen selecteert de OBA vijftig kandidaten die de Nacht van de OBA gaan beleven.
– 
OBA op de Uitmarkt
 –
De Uitmarkt is dit jaar van vrijdag 25 augustus t/m zondag 27 augustus. Naast de Nacht van de OBA organiseert de OBA ook op de andere twee dagen veel activiteiten. Op drie verschillende podia komen onder andere The School of Life, René ten Bos, Diederik Jekel, Abdelkader Benali en Lavinia Meijer. De jeugd kan een keutelworkshop krijgen bij Stout Konijn, robots maken op Maakplaats 021 en genieten van een theatervoorstelling van Het Muizenhuis. Voor meer informatie over de OBA, kijk op www.oba.nl