Sint start leesbevordering

Amsterdam – Sinterklaas is sinds zaterdag weer in het land en dat kan maar één ding betekenen: cadeautjes! Kinderen in heel Nederland mogen dit jaar niet alleen thuis hun schoen zetten, maar kunnen ook in de bibliotheek of boekhandel een speciaal vouwschoentje knutselen en achterlaten.

Uiterlijk 5 december zal Sinterklaas zijn langsgekomen met een heel speciaal cadeau: het Schoenboekje Muziek voor oma van de populaire kinderboekenschrijfster Tosca Menten. Daarmee geeft de Sint in feite drie cadeaus in één. Het boekje zelf, een fijn moment samen voor ouder en kind en een kans voor leesbevordering.

’t Heerlijk Voorleesavondje

Dit jaar zal ‘t Heerlijk Voorleesavondje op woensdag 29 november plaatsvinden. Deze avond worden alle vaders en moeders opgeroepen minstens 15 minuten voor te lezen aan hun kind(eren).

Ontwikkeling

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die van jongs af aan minimaal 15 minuten per dag zijn voorgelezen daar veel profijt van hebben. Door de kennis die kinderen opdoen uit boeken vergroten ze hun wereld, hun woordenschat en verbeteren ze hun leerprestaties. Met een hoger leesniveau worden andere lessen op school makkelijker, waardoor ze hun talent beter kunnen ontwikkelen. Lezen is van belang voor alles wat je wilt bereiken in het leven.

Tosca Menten

Tosca Menten is een veelgelezen Nederlandse kinderboekenauteur. Haar serie over Dummie de Mummie is populair onder kinderen. Ze won met deze reeks al meerdere prijzen en de film Dummie de Mummie 3 bereikte onlangs een Gouden Film-status. Tosca is erg enthousiast over het Schoenboekje: “In december is het koud en vroeg donker. Dat is de beste tijd voor een warm dekentje en een goed verhaal.”

Voor de video, klik hier.