Short Story en Nadorst zoeken meesters van het korte verhaal

Het bushokje bij Garderen is ontworpen door kunstenaar Jerome Symons.
Het bushokje bij Garderen is ontworpen door kunstenaar Jerome Symons.

Rotterdam – Short Story is op zoek naar schrijvers van korte maar krachtige verhalen. Deze korte verhalen zullen te horen zijn in een bushokje met een jukebox. Bovendien komen ze terecht in zeven verhalenbundels uit de Short-Storyjukebox, uitgegeven door Uitgeverij Nadorst, een jonge, eigenzinnige uitgeverij voor kunst & literatuur uit Rotterdam.

Het bushokje is in de stijl van een American Diner. Dit kunstwerk is ontworpen door de gerenommeerde kunstenaar Jerome Symons in opdracht van de Provincie Gelderland en staat bijna exact in het midden van het land, op het Transferium Wittenberg bij Garderen, in de buurt van Barneveld.

Elk jaar bevat de jukebox & verhalenbundel twintig nieuwe verhalen over een bepaald thema. Ditmaal is dat Spannende Verhalen (voor onder de dekens). Als schrijver van korte verhalen kun je hieraan meedoen.

Schrijf een spannend kort verhaal en stuur het naar shortstory@uitgeverijnadorst.nl.

De jukebox van het bushokje laat twintig verhalen horen.
De jukebox van het bushokje laat twintig verhalen horen.

Het onderwerp van je verhaal is vrij: moord & doodslag, horror, intrige, liefde, avontuur, alles mag – zolang het maar spannend is. Een redactie kiest uit het toegezonden werk twintig verhalen uit. Deze verhalen worden voorgelezen – liefst door de schrijver, anders door een acteur – en zullen in de Short-Storyjukebox te beluisteren zijn. Tevens worden ze gepubliceerd in de speciale Short-Storybundel die Uitgeverij Nadorst zal uitgeven in de maand van het Spannende Boek. De twintig geselecteerde auteurs ontvangen vijf exemplaren van deze bundel.

Spelregels:

– inzenden is mogelijk tot 1 maart 2010;

– je verhaal mag maximaal driekwart A4 lang zijn. Dat is ongeveer vijf minuten voorleestijd;

– de jukebox bevindt zich in hartje Veluwe, dus vermijd vloeken en expliciete seksuele beschrijvingen;

– door inzending stel je je verhaal beschikbaar voor publicatie in de jukebox en de verhalenbundel.

Breng wat spanning in je proza: stuur je verhaal op naar shortstory@uitgeverijnadorst.nl

Voor meer informatie over de Short-Storyhalte, zie http://jeromesymons.com/?p=499.  Voor meer informatie over Uitgeverij Nadorst, zie http://www.uitgeverijnadorst.nl en http://www.uitgeverijnadorst.nl/short_story