Salman Rushdie en John Irving naar Utrecht voor het International Literature Festival Utrecht

Utrecht – De Brits-Indiase schrijver Sir Salman Rushdie komt in september naar Utrecht voor een optreden op de Humanities Night van het International Literature Festival Utrecht (ILFU). Ook John Irving is van de partij.

Bekend van het met de Booker Prize bekroonde Middernachtskinderen en De Duivelsverzen, is de aanleiding voor de komst van Rushie zijn meest recente boek De familie Golden. Daarnaast zal ook John Irving naar het ILFU komen. Vijftig jaar geleden verscheen zijn debuut en veertig jaar geleden zijn bekendste titel De wereld volgens Garp. Daarna genereerde hij grote bekendheid met klassiekers als Hotel New Hampshire, Bidden wij voor Owen Meany en De regels van het ciderhuis, die alle werden verfilmd.

Andere nieuwe bevestigingen voor het festival zijn Prix Goncourt-winnaar Éric Vuillard (Frankrijk), de Britse schrijver en komiek Viv Groskop, Alejandro Zambra (Chili), Leni Zumas (VS), Çiler İlhan (Turkije), Fatma Aydemir (Duitsland) en Aidan McGarry (Groot-Brittannië). Ook de Amerikaanse schrijver Becky Albertalli komt naar Utrecht voor een speciale middag in het young adult-genre. Zij werd bekend met onder andere de bestseller Simon vs. The Homo Sapiens Agenda waarop de succesvolle film Love, Simon is gebaseerd. Aan de line-up van de Nacht van de Poëzie zijn toegevoegd Delphine Lecompte, Arno van Vlierberghe en Moya De Feyter.

Start kaartverkoop ILFU op 1 augustus

De verkoop van kaarten voor alle lezingen, optredens, Book Clubs en evenementen van het ILFU is speciaal voor Huisvrienden van Het Literatuurhuis begonnen op woensdag 1 augustus via de website van het ILFU. Nieuwe Huisvrienden kunnen meteen gebruik maken van hun vriendenvoordeel bij het kopen van kaartjes.

De algemene kaartverkoop voor alle ILFU-evenementen gaat op woensdag 8 augustus van start via de website www.ilfu.nl. De kaartverkoop van het grootste poëziefestival van Nederland, de 36ste Nacht van de Poëzie op 29 september, verloopt via de geheel vernieuwde website www.nachtvandepoezie.nl.