Regisseur De Cloe en schrijver Van der Heijden in gesprek met publiek over boekverfilming

Filmstill uit Het leven uit een dag
Filmstill uit Het leven uit een dag

Utrecht – Naar aanleiding van de film ‘Het leven uit een dag’ gaan regisseur Mark de Cloe en auteur A.F.Th. van der Heijden in gesprek met het publiek op zondag 6 september in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht, waar komende donderdag de film te zien zal zijn. Op dezelfde zondag, om 11.45 uur, wordt het tweetal geinterviewd op het evenement Manuscripta in Amsterdam.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van A.F.Th. Van der Heijden. In een wereld waarin een mensenleven maar één dag duurt en waar elke daad eenmalig is, worden Benny en Gini zo verliefd op elkaar dat één dag niet lang genoeg is. Er is een uitweg: als je naar de hel gaat, beland je in de wereld zoals wij die kennen. Een wereld waarin je ongelimiteerd dronken kan worden, verliefd kan worden, seks kan hebben, zelfs met verschillende mensen.

Benny en Gini bedenken een plan. Ze plegen een moord, waardoor ze beiden ter dood worden veroordeeld en zodoende tegelijk in de hel zullen belanden. Maar bij uitvoering van het vonnis gaat er iets mis, waardoor de twee geliefden niet gelijktijdig naar de hel gaan. Wanhopig gaan ze op zoek naar elkaar in deze nieuwe wereld vol herhaling.

Het gesprek na de film wordt geleid door filmjournalist Clementine van Wijngaarden en het publiek krijgt volop gelegenheid vragen te stellen.

De voorstelling begint om 19.00 uur. Entree: € 8,50 / € 7,50. Meer info: www.hlued.nl of www.hartlooper.nl

Op de Manuscripta, om 11.45 uur, wordt het tweetal geinterviewd door Arjan Peters. Zie www.manuscripta.nl