Rakuten Kobo: lezen vermindert stress

Foto aangeleverd door Rakuten Kobo.

Amsterdam – Voor alle thuisblijvers en vakantievierders in eigen land is lezen de ultieme tip om een ontspannen vakantiegevoel te creëren. Uit onderzoek van onafhankelijk onderzoeksbureau Mindlab International blijkt namelijk dat slechts zes minuten lezen je stressniveau al vermindert met maar liefst 60 procent.

Bovendien kwam uit het onderzoek dat lezen voor 77 procent een ontspannend effect heeft en dat 39 procent het gevoel heeft dat ze tijdens het lezen weg worden gevoerd van hun dagelijkse beslommeringen.

Dit blijkt ook uit recent onderzoek van Rakuten Kobo, marktleider op het gebied van digitaal lezen, naar de effecten van lezen. Dit onderzoek toonde aan dat 93 procent van de digitale gebruikers ervoor kiest om te lezen, omdat het hen helpt om te ontspannen en te ontsnappen aan de stress van het dagelijks leven.

Zeker nu door het thuiswerken de grens tussen werk en thuis vervaagt, en een verre of lange vakantie er voor veel mensen niet in zit, moedigt Kobo iedereen aan om een ‘leesvakantie’ te nemen en te profiteren van de gezondheidsvoordelen die een goed boek met zich meebrengt. Niet alleen deze zomer, maar het hele jaar door.